Υπερήφανο το νησί μας για τη Β. Θεοδόση – Στην κορυφή στο Κύπελλο Νεανίδων Ελλάδας στη ξιφασκία

Με τον καλύτερο τρόπο τιμάει τη Ζάκυνθο η Βασιλική Θεοδόση καθώς κατάφερε στο Κύπελλο Νεανίδων Ελλάδας στη ξιφασκία να κατακτήσει την πρώτη θέση με την ΑΕΚ μετά από εξαιρετικούς αγώνες. Η αθλήτρια του Θανάση Δελενίκα έκανε εννέα νίκες για να φτάσει στην κορυφή, κάνοντας παράλληλα υπερήφανο το νησί και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι έχει πλούσιο ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα.
«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έκανα χαρούμενο και τον προπονητή μου. Είναι κάτι σημαντικό αν και δεν είναι η πρώτη φορά. Χάρηκα για αυτό που κατάφερα. Δεν ήταν πολύ δύσκολο γιατί ξεκίνησαν καλά οι αγώνες. Ήταν πολύ καλή η διάθεση μου» δήλωσε στην «Ημέρα» η Βασιλική Θεόδοση. Από τη μεριά του ο προπονητής της νεαρής αθλήτριας που μένει στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τη Ζάκυνθο Θανάσης Δελενίκας πρόσθεσε: «Ήταν ένα φανταστικό διήμερο. Απόλυτα επιτυχημένοι οι αγώνες για όλα τα παιδιά μας. Καταφέραμε να φύγουμε από εδώ με δυο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο, αλλά και με πολύ καλές εμφανίσεις. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να κρατάμε πάντα ψηλά την ΑΕΚ».

Η Ζακυνθινή αθλήτρια επικράτησε στον τελικό της Κεφαλά από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα, ενώ την κέρδισε και στην φάση των ομίλων. Γενικώς η εμφάνιση της ήταν εξαιρετική και έδειξε ότι είναι ένα επίπεδο παραπάνω από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Θυμίζουμε ότι και το 2018 σε επίπεδο Κορασίδων η Βασιλική Θεοδόση είχε ανεβεί και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Είμαι υπερήφανη που είμαι από τη Ζάκυνθο»

Η Βασιλική Θεοδόση αν και μένει στην Αθήνα δεν ξεχνάει ποτέ την καταγωγή της καθώς στο «Φιόρο του Λεβάντε» μένουν οι παππούδες της, ενώ και η ίδια καταφέρνει στις διακοπές της να έρθει για μερικές ημέρες χαλάρωσης.

«Οι παππούδες μου μένουν στη Ζάκυνθο και με στηρίζουν στα πάντα. Γενικότερα η οικογένεια μου από τη Ζάκυνθο με υποστηρίζει και είμαι υπερήφανη που κατάγομαι από εκεί. Είναι ένα όμορφο νησί».

Οι δύσκολοι αγώνες στη Ξιφασκία συνεχίζονται για τη Βασιλική Θεοδόση, η οποία θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων (Κ-17) που θα γίνει στη Βουλγαρία. Στόχος είναι και εκεί η διεκδίκηση ενός μεταλλίου.