Πανδαισία χορών και μουσικής | 3o Διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Παν. Ραφαήλ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Ζακύνθου με τοπικούς φορείς και την εταιρία «ART INTERFEST – International Festivals».
Στο θεατράκι της Πλατείας Σολωμού πραγματοποιήθηκαν για δυο ημέρες, με μεγάλη επιτυχία, πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του. Παράλληλα είχε τοποθετηθεί και κουμπαράς, όπου όποιος ήθελε μπορούσε να «καταθέτει» το χρηματικό ποσό που επιθυμούσε.
Κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων συμμετείχε ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Σαρακηνάδου, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζακύνθου «Μανώλιες» αλλά και δυο χορευτικά συγκροτήματα από τη Βουλγαρία, το Group Meraklii, και το Group Panorama.
Τη δεύτερη μέρα μέσα στο πλαίσιο του Φολκλορικού Φεστιβάλ συμμετείχε η χορωδία της Φανερωμένης, η Ορχήστρα νέων και οι «Μανώλιες».

Ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτισμού Άγγελος Σεβαστιάδης αναφερόμενος στην εκδήλωση σχολίασε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που καλωσορίζουμε τα συγκροτήματα από τη Βουλγαρία, τα οποία παρουσίασαν χορούς από την Αγγλία, την Ολλανδία και από άλλες χώρες. Είναι μια προσπάθεια εξωστρέφειας του Δήμου μας αλλά και σύσφιξης των σχέσεων με τα Βαλκάνια. Καταλαβαίνετε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να έχουμε συνεργασία με χώρες με τις οποίες έχουμε τόσα κοινά. Πρέπει να τονίσουμε ότι η αποψινή μας εκδήλωση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Ως Δήμος έχουμε κοινωνικό πρόσωπο και στηρίζουμε με το φεστιβάλ αυτό τον Μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος σε λίγες ημέρες ταξιδεύει στη Βοστώνη και ελπίζουμε να γυρίσει σιδερένιος».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζακύνθου «Μανώλιες» Μαύρα Κωστάκη πρόσθεσε: «Είναι η τρίτη χρονιά που το συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται στο νησί μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ. Φέτος επέστρεψε ως διήμερο , γεγονός που χαρακτηρίζεται πολύ ευχάριστο».
Ο Χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακηνάδου, κ. Διονύσης Αρκαδιανός σχολίασε ότι πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση για το νησί της Ζακύνθου: «Για πρώτη φορά συμμετέχουμε και εμείς στο Φολκλορικό Φεστιβάλ. Στόχος και σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το Ζακυνθινό πολιτισμό, τους χορούς και τα τραγούδια μας. Επίσης, στηρίζουμε τον Παναγιώτη-Ραφαήλ στον αγώνα, που δίνει για την υγεία του και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».
Οι θεατές γέμισαν το θεατράκι στην Πλατεία Σολωμού και εντυπωσιάστηκαν κυρίως με τους συμμετέχοντες από τη Βουλγαρία, αφού έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση και επάξια κέρδισαν το χειροκρότημα όλων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτισμού Άγγελος Σεβαστιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συβμουλίου Σταύρος Κακολύρης. Την παρουσίαση της πρώτης ημέρας του 3ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ επιμελήθηκε η Σάντρα Μαρούδα.