ΒΙΝΤΕΟ | Ο υφ. Τουρισμού Μ. Κόνσολας στο ΙΟΝΙΑΝ

Στο ΙΟΝΙΑΝ και την εκπομπή «Χαμηλή Πτήση» μίλησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, από την Κέρκυρα όπου και βρέθηκε προκειμένου να συναντηθεί με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα. Ρόδη Κράτσα, στο πλαίσιο της σύστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Ο κος Κόνσολας δήλωσε πως ο τουρισμός αυτή την περίοδο είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις και ανέφερε πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπη Περιφέρεια σε ότι αφορά την τουριστική πολιτική αλλά κυρίως την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως η κρουαζιέρα, ο καταδυτικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός.

«Σε σύντομο χρόνο θα έχουμε την δυνατότητα, εκτός από τη σχολή ξεναγών εδώ στην Κέρκυρα, να ανακοινώσουμε και άλλες στοχευμένες πολιτικές που χρειάζεται να ενσωματώσουμε στην πολιτική της Περιφέρειας για να ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν, σε μια περίοδο, που εξαιτίας και της κατάρρευσης της Thomas Cook, υπέστη έναν κλυδωνισμό», δήλωσε ο κος Κόνσολας επισημαίνοντας πως, παρά τα προβλήματα που έφερε η κατάρρευση της Thomas Cook, υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη τουριστική σεζόν στα Ιόνια.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από την Κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πτώχευση του ταξιδιωτικού κολοσσού ενώ δήλωσε πως ύστερα από την τελική αποτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να κατατεθούν επιπλέον μέτρα

Σε ερώτηση σε σχέση με το μεταφορικό κενό που αφήνει πίσω της η Thomas Cook ο κος Κόνσολας τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος διότι με την συνεργασία tour operators από το εξωτερικό το μεγαλύτερο ποσοστό του κενού έχει ήδη καλυφθεί. «Θα πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους του τουρισμού για να τους στηρίξουμε σε όλα τους τα σχέδια» είπε, επισημαίνοντας πως απαιτείται ουσιαστική συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες. Ζήτησε, μάλιστα, την κριτική εκείνη που μπορεί να οδηγήσει σε μια δημιουργική επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις συζητήσεις που είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Λούλης και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, η κα Ρόδη Κράτσα απεδέχθη την πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού να υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας και να συμμετέχει στο Περιφερειακό συμβούλιο Τουρισμού ώστε να αναζητηθούν τα εργαλεία που χρειάζονται για την περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στα Ιόνια.