Συναντήσεις για το ΕΣΠΑ | Κ. Καποδίστριας: «Καταγράφουμε τις ανάγκες κάθε νησιού»

Συνάντηση εργασίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π.Ι.Ν.2014-2020 και προετοιμασία για το ΕΣΠΑ 2021-2027 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος» της Κεφαλονιάς. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η πορεία υλοποίησης ενταγμένων έργων 2014 – 2020 της Κεφαλονιάς (πρόοδος, προβλήματα και μέτρα επιτάχυνσης), ενώ έγιναν και προτάσεις μελετών για το νέο ΕΣΠΑ.
Τη συνάντηση συντόνισε η Περιφερειάρχης Ρόδη – Κράτσα Τσαγκαροπούλου. Την διοργάνωσε ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Υποδομών & Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, ο Έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνος καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θ. Γαλιατσάτος, Σ. Γαλιατσάτος , Π. Δρακουλόγκωνας.
Η Περιφερειάρχης τόνισε πως: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να δείξουμε ετοιμότητα τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ποσότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Το ευχάριστο είναι πώς και οι τρεις νέοι Δήμοι της Κεφαλονιάς, αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα του ΕΣΠΑ».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, δήλωσε για τη συνάντηση: «Έγινε εκτενής συζήτηση με τους Δημάρχους της Κεφαλονιάς καθώς και με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων. (Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, Φορέας διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, Δίκτυο leader κλπ). Αντίστοιχες συναντήσεις εργασίας θα γίνουν και σε όλες τις άλλες περιφερειακές ενότητες, γιατί πέρα από την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης θα πρέπει να ξεκινήσει η συγκέντρωση προτεινόμενων μελετών και των τεχνικών δελτίων για έργα των ενδιαφερομένων φορέων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027».
Όπως τονίστηκε από την κα Κράτσα: «Πρέπει να γίνει η απορρόφηση κονδυλίων του υπάρχοντος προγράμματος και εν συνεχεία θα κοιτάξουμε το επόμενο. Στον πρωτογενή τομέα δυστυχώς δεν έχει κινηθεί καμία απολύτως διαδικασία. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις και να ανοίξουμε νέους δρόμους».