Ανανεώνεται το Ζακυνθινό Καρναβάλι! Στα σκαριά νέες δράσεις

Ο σχεδιασμός των καρναβαλικών εκδηλώσεων και η συντήρηση του αποκριάτικου υλικού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της Καρναβαλικής Επιτροπής του Δήμου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Άγγελου Σεβαστιάδη. Ο Αντιδήμαρχος για άλλη μία φορά τόνισε ότι για την υλοποίηση όλων των παραπάνω είναι αναγκαία η στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων καθώς και η ενεργοποίηση των εθελοντών.

Οι στόχοι για τη φετινή διοργάνωση
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι δράσεις να έχουν διάρκεια, ποιότητα και να τις αγκαλιάσει το σύνολο των Ζακυνθινών. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Σεβαστιάδης: «σημαντική πρόκληση αποτελεί η καλλιέργεια καρναβαλικής κουλτούρας στους νέους. Πρέπει να περάσει μέσα από τα σχολεία το μήνυμα ότι το Καρναβάλι είναι ευκαιρία για δημιουργική συμμετοχικότητα και διασκέδαση».

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις και οι αλλαγές
«Η ανανέωση της αισθητικής των εκδηλώσεων, η πολιτιστική – καλλιτεχνική έκφραση θα εκφράζει όλους τους κατοίκους, γι αυτό και η έμπνευση, το μεράκι, η αυθεντικότητα, η πρωτοπορία, θα αποτυπωθεί μέσα από την δημιουργική παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων και των καρναβαλικών φορέων και θα αποσκοπεί στην συμμετοχικότητα των πολιτών σε όλες τις δράσεις», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος. Η Καρναβαλική Επιτροπή αποφάσισε ότι θα πρέπει να ενταχθούν νέες δράσεις για τα παιδιά στις ήδη υπάρχουσες εκδηλώσεις (Τσικνοπέμπτη, Ομιλίες, Παραδοσιακή Βραδιά, Κόκκινη Νύχτα, Βενετσιάνικο γάμο, πίκολο, Μεγάλη Παρέλαση, Πόβερο κ.λ.π).
Επίσης, ο κ. Σεβαστιάδης τονίζει: «Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ελκυστικό το νησί μας την περίοδο των εκδηλώσεων, είναι οι πολίτες να τις αγκαλιάσουν με σεβασμό».
Η επόμενη συνεδρίαση της Καρναβαλικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, με θέμα: «Προτάσεις με θεματολογία δράσεων και προϋπολογισμός». Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Επιτροπή, μπορούν να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους..