Μειώνονται οι πτήσεις από το Μιλάνο προς την Κεφαλονιά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε δύο θετικές ειδήσεις από τη Ryanair για το νησί μας καθώς την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει δρομολόγια από την Μπολόνια αλλά και το αεροδρόμιο Hahn το δεύτερο μεγαλύτερο της Φρανκφούρτης.Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν το πρόγραμμα των πτήσεων από το Μιλάνο προς την Κεφαλονιά για το 2020.

Με τα έως τώρα δεδομένα οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου αρχικά με δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Σάββατο ενώ από τον Ιούλιο θα υπάρχει και τρίτη πτήση κάθε Πέμπτη με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το 2019 οι πτήσεις ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Οκτωβρίου(αρχικά δύο πτήσεις και στη συνέχεια τρεις) και επομένως ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στις 73 πτήσεις για την φετινή σεζόν.

Αντίθετα με βάση το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά θα έχουμε συνολικά 48 πτήσεις και επομένως προκύπτει μία διαφορά 25 πτήσεων που αντιστοιχεί σε μείωση 34%….!!!

Τα στοιχεία δείχνουν ότι επανερχόμαστε σταδιακά στο διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος με συνέπεια να μην υπάρχει ουσιαστική διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και αυτό έχει ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να ανοίγουν αργότερα αλλά και να κλείνουν νωρίτερα συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτωβρίου και πολλές περιοχές στο νησί μας είναι τουριστικά “νεκρές”….φανταστείτε την εικόνα του χρόνου αν και άλλες εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις τόσο στις αρχές της σεζόν όσο και στο τέλος της περιορίσουν το πρόγραμμα τους ουσιαστικά σε 4 μήνες από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο…!!!

Ας ελπίσουμε να μην ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες αρνητικές εξελίξεις και ευχόμαστε η εταιρεία να επανέλθει σε μεγαλύτερο πρόγραμμα πτήσεων από το Μιλάνο προς το νησί μας.

Πηγή:kefaloniapress.gr