325 ευρώ αποζημίωση από τη Yahoo για απλούς χρήστες – Δες αν τα δικαιούσαι

Πριν από 2 χρόνια η Yahoo υπέστη ένα αρκετά μεγάλο χακάρισμα και αυτό, γιατί δεν είχε προστατεύσει σωστά το λογισμικό της, με αποτέλεσμα να προσπελαστεί το firewall της και να μείνουν έκθετοι σε χάκερς οι πάνω από 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί της.

Στη συνέχεια, εν έτει 2017 κατατέθηκε αγωγή από νομική εταιρεία κατά της Yahoo και μετά από δύο χρόνια επήλθε ένας διακανονισμός σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία καλείται να πληρώσει περίπου 107 εκατομμύρια ευρώ.

Τα λεφτά προορίζονται να πάνε σε όσους χρήστες έχει αποδειχτεί ότι υπέστησαν σοβαρή ζημιά από το χακάρισμα και την διαρροή των προσωπικών στοιχείων. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι αν είχες λογαριασμό στη Yahoo από το 2012 μέχρι το 2016 ή αν έχεις λάβει ειδοποιητικό mail από την εταιρεία, ίσως και να δικαιούσαι την αποζημίωση των 325 ευρώ που λαμβάνουν οι χρήστες.

Υπάρχει μια σχετική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να αποδείξεις ότι υπήρξε σημαντική παραβίαση στο λογαριασμό σου και εφόσον πειστεί και η Yahoo, τότε θα σου αποδώσει το εν λόγω ποσό.

Αυτό ισχύει για τους απλούς χρήστες ή όσους εν πάση περιπτώσει δεν είχαν οικονομική απώλεια. Αν κάποιος είδε να χρησιμοποιείται η κάρτα του ως αποτέλεσμα της παραβίασης, τότε μπορεί να διεκδικήσει ως και 20.000 ευρώ περίπου.

Πηγή: madata.gr