Η 4η Γιορτή Μανιταριού στις Συνιές, στην Κέρκυρα

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από τον μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών γιορτή Μανιταριού στις ΣΙΝΙΕΣ με εξορμήσεις για συλλογή και αναγνώριση – κυνήγι Τρούφας με τρουφόσκυλα. Επίσης θα γίνει διάλεξη – ενημέρωση με θέμα τα μανιτάρια, θα παρουσιαστούν τα λουλούδια και τα βότανα του τόπου μας, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα το μανιτάρι και την φύση από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της γύρω περιοχής, και τέλος θα ακολουθήσει σεμινάριο για την αποξήρανση και συσκευασία μανιταριών .

Στη φετινή εκδήλωση θα συμμετέχουν αποστολές Μανταρόφιλων από το εξωτερικό Σερβία , Κροατία , Ιταλία καθώς και διάφοροι Σύλλογοι Μνιταρόφιλων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019
• Στις 12: 30 μ,μ συνάντηση στον Άγιο Στέφανο Σινιών (ταβέρνα ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ) για εξόρμηση στην περιοχή του ΕΡΗΜΙΤΗ και ανεύρεση μανιταριών ,υπό την καθοδήγηση των κ.κ. Κωνσταντινίδη Γιώργου και Θανάση Ντίνου (Προέδρου του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου ) – επίσης θα γίνει εξόρμηση για κυνήγι τρούφας με ειδικά τρουφόσκυλα , απαραίτητα να έχετε μαζί σας καλάθι και μαχαίρι.
• Έκθεση – παρουσίαση έργων ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα το μανιτάρι και την φύση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της γύρω περιοχής.
• Στις 16:30 παρουσίαση – ενημέρωση ‘’ Τα Λουλούδια και τα Βότανα του Τόπου μας ‘’ με την Κα Νικολούζου Μαρία και την Κα Χριστοφοράτου Ελένη .
• Στις 17:30 Έναρξη ημερίδας – ενημέρωση ΄΄ Γνωρίζοντας τα Μανιτάρια της Ελλάδος ΄΄ από τον Δάσκαλο των Μανιταριών κ. Κωνσταντινίδη Γιώργο ( πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδος )
• Στις 18:30 Γευσιγνωσία με τον απίστευτο Σεφ του Μανιταριού Φώτη Παρασκευαϊδη (θα απολαύσουμε μανιταρόσουπα, ψητά μανιτάρια, αλλά και άλλες μανιταρονοστιμιές που θα ετοιμάσει ο σεφ) θα ακολουθήσει γιορτή με φαγητά και ζωντανή μουσική για να διασκεδάσουμε.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019
• 09:30 – 12:00 Σεμινάριο για την Αποξήρανση και Συντήρηση Μανιταριών με τον Φώτη Παρασκευαίδη ( στον Άγιο Στέφανο Σινιών )

• 10:00 – 11:00 π.μ Διάλεξη – παρουσίαση σε μικρούς μαθητές με θέμα ‘’Γνωρίζω τα Μανιτάρια’’ τον Κον Θανάση Ντίνο ( Πρόεδρος Μανιταρόφιλων Συλλόγου Ηπείρου) – Στον Άγιο Στέφανο Σινιών
Οι εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας , του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδος , του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Κέρκυρας , του Συλλόγου του Κάσσιου Δία και ιδιοκτητών καταλυμάτων της περιοχής όπου θα φιλοξενήσουν τις αποστολές των Μανιταρόφιλων από το εξωτερικό και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Περιμένουμε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά για τα Μανιτάρια καθώς και τις ομορφιές των Σινιών από κοντά” αναφέρει Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαρνέλης Ιωάννης.

Πηγή: kerkyrasimera.gr