Το ΕΚΖ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

«Οι πρόσφυγες δεν είναι σκουπίδια για να ψάχνουν κάποιοι στο νησί για χώρο εναπόθεσής τους, ανοίγοντας την πόρτα στη δημιουργία νέου hotspot»
Μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έξω από το Διοικητήριο, κατά της φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στο νησί μας, θέση για το θέμα παίρνει με ανακοίνωσή του το ΕΚΖ, το οποίο αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου λέει όχι στη δημιουργία hot spot. Καταγγέλλουμε τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που στην ουσία εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες σε κέντρα κράτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πολιτικές που προξενούν την προσφυγιά , είναι οι πολιτικές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με τους ανελέητους βομβαρδισμούς στη Συρία, τη Λιβύη και τη Μ. Ανατολή που γενικότερα δημιουργούν καραβάνια προσφύγων . Είναι οι πολιτικές που κρατούν εγκλωβισμένους του πρόσφυγες. Εχθροί μας είναι οι ιμπεριαλιστές και οι πόλεμοί τους, δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Καταγγέλλουμε τη στάση του Αντιπεριφερειάρχη στη σημερινή ρατσιστική συγκέντρωση στην π. Νομαρχία που ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και του υπανθρωπισμού…
Ζητάμε:
•Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην πατρίδα μας.
•Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης – hot spots στα νησιά και τον Έβρο. Όχι στη δημιουργία νέων.
•Άμεσα να δημιουργηθούν κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.
•Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες και καλούμε το λαό του νησιού να γυρίσει την πλάτη στον εθνικισμό και το ρατσισμό, να υψώσει το ανάστημά του στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ».