«ΙΟΝΙΑΝ ΤV»: Συνεχίζεται η εκστρατεία συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών

Σημαντική είναι η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην εκστρατεία συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών «Όλοι μαζί μια αγκαλιά» του ΙΟΝΙΑΝ, η οποία συνεχίζεται για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων. Να σημειωθεί ότι με τη δράση αυτή, απαλλάσσεται το νησί από ένα από ένα είδος πλαστικού με εξαιρετική ανθεκτικότητα, το οποίο απαιτεί πολλές εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθεί. Αυτή η ανθεκτικότητά του, ωστόσο, το καθιστά περιζήτητο στις εταιρείες ανακύκλωσης. Για το λόγο αυτό, είναι σε θέση να ανταλλάσσουν μεγάλες ποσότητες με αναπηρικά αμαξίδια.
Στην εκστρατεία συμμετέχουν ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυρίως σχολεία από όλο το νησί. Από την πρώτη στιγμή, αυτή την εκστρατεία στήριξε με πάθος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, Πέτρος Σταμίρης, ο οποίος ενημέρωσε τους συγχωριανούς του – και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες πλαστικών καπακιών και στέλνει σημαντικά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Σταμίρης μετέφερε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού πάνω από δέκα μεγάλες πλαστικές σακούλες γεμάτες με πλαστικά καπάκια! Ο πρόεδρος της Κοινότητας, δήλωσε στην ΗΜΕΡΑ: «Οι συγχωριανοί μου, αλλά και κάτοικοι άλλων χωριών έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και συμμετέχουν δυναμικά στην εκστρατεία. Όποιος θέλει, μπορεί να αφήνει έξω από το σπίτι μου (στον Αγ. Δημήτρη) τις σακούλες με τα πλαστικά καπάκια και εγώ αναλαμβάνω τη μεταφορά τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα καπάκια, καθώς και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται μέσα από αυτή την εκστρατεία, πλέον δεν καταλήγουν στα σκουπίδια. Δυστυχώς, δεν το καταλαβαίνουν όλοι οι συμπολίτες μας αυτό, αλλά ούτε και οι τοπικές αρχές. Τα ανακυκλώσιμα υλικά τα μεταφέρω εγώ, καθώς από τον Δήμο με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει ούτε όχημα, αλλά ούτε και οδηγός… Η συγκέντρωση των καπακιών γίνεται για καλό σκοπό και πρέπει όλος ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί».
Επίσης, ο κ. Σταμίρης τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης στα χωριά και κυρίως κάδοι «καμπάνες» για την ανακύκλωση γυαλιού. Όπως μας ενημέρωσε, οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου θα συνεχίσουν να δίνουν το καλό παράδειγμα τόσο μέσα από τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών όσο και μέσα από τη συγκέντρωση ρουχισμού και τροφίμων για τους απόρους του νησιού, τα οποία παραδίδονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του χωριού συνεχίζουν τις εκστρατείες καθαρισμού και όπως δηλώνει ο πρόεδρος, δυστυχώς το έργο των εθελοντών είναι δύσκολο, καθώς ο όγκος των απορριμμάτων είναι μεγάλος.

*Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συγκέντρωσης και τη μεταφορά πλαστικών καπακιών στις εγκαταστάσεις του ΙΟΝΙΑΝ, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2695042215, 2695022123.