Συγκροτείται Ομάδα Προγραμματισμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στον Δήμο

Μετά την ανοικτή πρόσκληση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ζακύνθου προς όλους τους πολιτιστικούς φορείς του νησιού, αλλά και μεμονωμένα άτομα στις 3 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, σε ένα ανοικτό διάλογο όλων των τοπικών δημιουργικών δυνάμεων, με στόχο την προβολή και την προώθηση του πολιτισμού, της ιστορίας και των τοπικών εθίμων του νησιού της Ζακύνθου, αποφασίστηκε κατόπιν εισήγησης του υπεύθυνου Αντιδημάρχου και με την σύμφωνη γνώμη των Πολιτιστικών Φορέων και πολιτών της Ζακύνθου, η δημιουργία Επιτροπής με την ονομασία «Ομάδα Προγραμματισμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων», με την συμμετοχή πολιτών που δραστηριοποιούνται και παράγουν πολιτισμό.
Η Ομάδα θα χωρίζεται σε επιμέρους Ομάδες Εργασίες με διαφορετικές Θεματικές Ενότητες, οι οποίες θα εργάζονται εθελοντικά υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, με στόχο την αξιολόγηση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Θα αποτελείται από αξιόλογους και καταρτισμένους πολίτες που ασχολούνται και έχουν διακριθεί σε διαφόρους τομείς όπως η μουσική, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά κ.α.
Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή, για την επίτευξη των στόχων της είναι να συστρατευτούν όλοι με ένα στόχο να «δημιουργήσουν» πολιτισμό, ο οποίος θα παραμείνει και θα μεταβιβαστεί τις επόμενες γενιές.
Ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερομένους που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στις ομάδες εργασίας να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα εγγράφως το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ζακύνθου (Δ/νση Διον. Ρώμα – Ξενία).

Εγγραφές στην Ιστορική Φιλαρμονική Δ.Ε. Ζακυνθίων
Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου καλεί τα παιδιά από 6 ετών και πάνω και ενήλικες που αγαπούν την μουσική και επιθυμούν να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο να στελεχώσουν την Ιστορική Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων (έτος ίδρυσης 1816).
Θα διδάσκονται δωρεάν:
α. Θεωρία της μουσικής και σολφέζ.
Β. Μουσικά όργανα: φλάουτο, κλαρίνο, σαξόφωνο, κόρνο, τρομπέτα, βαρύτονο (αλτικόρνο, ευφώνιο) τρομπόνι, τούμπα και κρουστά.
Η Φιλαρμονική συμμετέχει και τιμά με την παρουσία της, παρελάσεις, λιτανείες και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα της Ζακύνθου. Τα μέλη της δημιουργούν μία υπέροχη ομάδα, σαν οικογένεια συνεχίζοντας με επιτυχία την μακρόχρονη πορεία της. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στο κτίριο της Φιλαρμονικής στην πλατεία Αγίων Πάντων, απέναντι από την EUROBANK στον 3ο όροφο. Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε: Τμήμα Πολιτισμού: κ. Ευάγγελο Σεβαστιάδη, κ. Πηγή Γράμψα τηλ: 26953 61370 και στον Μαέστρο κ. Διονύση Μαλλιά στο τηλέφωνο 6944716438.