Κοινωνικό Μέρισμα 2019 | Τα Χριστούγεννα η καταβολή του

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα το ποσό που θα δοθεί φέτος για το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται στα 300 εκατ. Ευρώ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το ποσό προσδιορίζεται «γύρω στα 300 εκατ. ευρώ» ενώ για τους δικαιούχους ανέφερε ότι «στόχος είναι να βοηθήσουμε τους μη έχοντες. Θα δούμε στο τέλος του χρόνου τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα χρήματα θα κατευθυνθούν εκεί που πρέπει». Το κοινωνικό μέρισμα προβλέπεται να καταβληθεί τα Χριστούγεννα. «Έχουμε δείξει ότι νοιαζόμαστε για τους πολίτες» ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα και συμπλήρωσε: «Το δείξαμε με τον ΕΝΦΙΑ, το δείξαμε και με το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της απόφασης και στόχος είναι η καταβολή του επιδόματος να γίνει εξ ολοκλήρου μέσα στο 2019». Η πιθανότητα να δοθεί και φέτος το κοινωνικό μέρισμα είχε αναφερθεί και από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι «εάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί. Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό». «Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και το πλεόνασμα θα δοθεί στους ασθενέστερους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο κοινωνικό μέρισμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Athens Democracy Forum , στην οποία διαβεβαίωσε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

Ο Πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Athens Democracy Forum δήλωσε ότι «όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα». Επιπροσθέτως δεν παρέλειψε να πει, ότι «η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» υπενθυμίζοντας την ανοδική πορεία του οικονομικού κλίματος μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων. Φέτος θα είναι η τρίτη κατά σειρά χρονιά, που θα δοθεί όπως όλα δείχνουν κοινωνικό μέρισμα. Πρώτη φορά είχε δοθεί το 2017, ενώ πέρσι είχε δοθεί σε κοινωνικά ασθενέστερους πολίτες.

photo: ieidiseis.gr