Δείτε ποιοι εκλέχθηκαν στα ΔΣ ΦΟΔΣΑ, ΔΕΥΑΖ, ΚΕΔΗΖ και Παιδικών Σταθμών

Σοβαρές καταγγελίες από τον Αντ. Κασσιμάτη για καθυστέρηση του έργου στον Λίβα
«Ασύμμετρος πόλεμος κατά του Δημάρχου»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, η οποία διήρκησε πάνω από πέντε ώρες, το σώμα όρισε και εξέλεξε δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που θα συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια του ΦΟΔΣΑ, της ΔΕΥΑΖ, της ΚΕΔΗΖ, των Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας.

Το νέο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ

Νικήτας Αρετάκης – Πρόεδρος
Δημήτρης Κουτσογιάννης – Αντιπρόεδρος
Βιβή Καψαμπέλη
Ανδρέας Ξένος
Νίκος Πέττας
Αναπληρωματικά μέλη: Άγγελος Σεβαστιάδης, Χαράλαμπος Βαρβαρίγος, Γιώργος Αρμένης και Κώστας Πλατυπόδης

Το νέο ΔΣ της ΔΕΥΑΖ

Νικήτας Αρετάκης – Πρόεδρος
Σταύρος Κακολύρης
Βασίλης Πρασσάς
Βιβή Καψαμπέλη
Χαράλαμπος Βαρβαρίγος
Κώστας Κόκκορης
Παναγιώτης Αβράμης
Αναπληρωματικά μέλη: Σωτήρης Καρακάς και Διονύσης Τρούσσας
Στο ΔΣ θα συμμετέχουν επίσης: η κα Χριστίνα Λαγοδήμου (εκπρόσωπος εργαζομένων), οι Χρήστος Γράμψας και Κυριάκος Σκλήβας (πολίτες) και ένας εκπρόσωπος από το ΤΕΕ. Ο αντιπρόεδρος θα αναδειχθεί μετά από εκλογές στο ΔΣ της ΔΕΥΑΖ.

Το νέο ΔΣ των Παιδικών Σταθμών

Βιβή Καψαμπέλη – Πρόεδρος
Ειρήνη Κίτσιου – Αντιπρόεδρος (πολίτης, εξελέγη μετά από πρόταση του Δημάρχου)
*( αναπληρωματικό μέλος: Κ. Στραβοπόδης)
Β. Πρασσάς (αναπληρωματικό μέλος: Α. Μαρινάκης)
Στ. Κακολύρης (αναπληρωματικό μέλος: Αγγ. Σεβαστιάδης)
Δ. Κουτσογιάννης (αναπληρωματικό μέλος: Χ. Βαρβαρίγος)
Ν. Δημητράκος (αναπληρωματικό μέλος: Κ. Δημητρίου)
Δ. Κωνσταντόπουλος (αναπληρωματικό μέλος: Ελ. Παπακυριακοπούλου)
Δ. Νείρου (αναπληρωματικό μέλος: Κων/να Καλατζή)
Φ. Ρέππα (αναπληρωματικό μέλος: Μ. Τσαγκαρόπουλος)
Γ. Φεραδούρος (αναπληρωματικό μέλος: Α. Γιατρά)
Αναπληρωματικά μέλη οι: Δ. Τσαγκαρόπουλος, Α. Γιατρά και Δ. Ρένεσης

Το ΔΣ της ΚΕΔΗΖ

Νικήτας Σπίνος – Πρόεδρος
Ν. Δημητράκος – (αναπληρωματικό μέλος: Κ. Δημητρίου)
Χ. Βαρβαρίγος – (αναπληρωματικό μέλος: Β. Πρασσάς)
Αγγ. Σεβαστιάδης – (αναπληρωματικό μέλος: Στ. Κακολύρης)
Ρ. Καραγιάννη – (αναπληρωματικό μέλος: Αργ. Ντάσιου)
Αν. Θεοδόση – Γεωργιλά – (αναπληρωματικό μέλος: Π. Μέρτη)
Χ. Λιβέρης
Αναπληρωματικό μέλος: Αμαλία Γιατρά
Ο αντιπρόεδρος θα αναδειχθεί μετά από εκλογές στο ΔΣ της

Στις σχολικές επιτροπές αντιπρόεδρος ορίστηκε μετά από πρόταση Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Μαρινάκης.

Σοβαρές καταγγελίες από τον Αντ. Κασσιμάτη για καθυστέρηση του έργου στον Λίβα

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα σημαντικό θέμα το οποίο έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ζάκυνθος – Ανατροπή – Αναγέννηση» Αντώνης Κασσιμάτης και αφορούσε στις πρόσφατες δηλώσεις του περί «ασύμμετρου πολέμου κατά του Δημάρχου» από κάποιους που θέλουν, όπως είπε ο κ. Κασσιμάτης, να μην προχωρήσει το έργο στον Λίβα και να αναγκάσουν τον Δήμαρχο να παραιτηθεί. Παρουσίασε στο σώμα πρακτικά από συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι καθυστέρησαν με τις αποφάσεις τους τις απαραίτητες εγκρίσεις ή τροποποιήσεις για τη μελέτη του έργου κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον Λίβα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος για μία ακόμα αφορά ενημέρωσε το σώμα σχετικά με όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του (αλλά και νωρίτερα) για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη Τετάρτη θα γίνουν οι συναντήσεις του στα αρμόδια υπουργεία (οικονομίας και περιβάλλοντος) για την έγκριση της μελέτης, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες αλλαγές (μη λειτουργία του εργοστασίου για 5 χρόνια από τον εργολάβο που θα κάνει την κατασκευή του, τοποθέτηση μηχανημάτων, μεγαλύτερο κύτταρο, μεγαλύτερη δεξαμενή, κα).


Ν. Αρετάκης σε Π. Μυλωνά
«Δεν ξέρετε να διαβάζετε οικονομικές μελέτες! Πώς πήρατε αποφάσεις για τα 8,5 εκατ. ευρώ;»

Μάλιστα, ο Δήμαρχος για το θέμα του κόστους λειτουργίας της μονάδας και τις αποφάσεις του προηγούμενου Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ άσκησε έντονη κριτική στον πρώην πρόεδρο Π. Μυλωνά, λέγοντας του ότι ενέκριναν οικονομικές μελέτες χωρίς να ξέρουν να τις διαβάσουν!

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι άμεσα πρέπει να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην υλοποίηση του έργου.

Γ. Αρμένης: «Δεν βγάζουν τους διευθυντές στα μανταλάκια»

Ο κ. Αρμένης μεταξύ άλλων υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι πρότεινε να τον συνοδεύσει στα υπουργεία και στις συναντήσεις που θα είχε με στελέχη, ώστε να προχωρήσει το έργο. Πρόσθεσε ότι οι κινήσεις από τη δημοτική αρχή πρέπει να γίνουν γρήγορα ώστε να μην κινδυνεύσει το έργο με απένταξη ενώ άσκησε κριτική στον Δήμαρχο για την αντικατάσταση των διευθυντών στο Δήμο. Ο κ. Αρμένης είπε στον Δήμαρχο ότι για να είναι οι υπηρεσίες αποτελεσματικές, θα πρέπει να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο και όχι «να βγάζει τους διευθυντές στα μανταλάκια».

Ο κ. Γάσπαρος είπε ότι εκτιμά την προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος και του πρότεινε να απευθυνθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το έργο του Λίβα αλλά και για το νέο Δημοτικό Θέατρο.

Τέλος, ο κ. Αγαλιανός είπε ότι παρόντες κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα έπρεπε να ήταν μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ για να απαντήσουν στις καταγγελίες και να αιτιολογήσουν την απόφασή τους, ενώ πρόσθεσε ότι ευθύνη φέρει όλη η πολιτική ηγεσία για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου. Ο κ. Αγαλιανός τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να προχωρήσει άμεσα το έργο, καθώς οι πολίτες περιμένουν να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει το νησί.