Τροχαίο στο Γαϊτάνι | Δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του δικυκλιστή

Άλλο ένα τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Γαϊτάνι αποδεικνύοντας ότι μπορεί και το φετινό καλοκαίρι να βάψαμε με αίμα την άσφαλτο και, όπως λέει ο λαός μας, «μυαλό δε βάλαμε». Συνεχίζουμε λοιπόν να προκαλούμε ατυχήματα και οι αιτίες ποικίλουν. Τροχαία στα οποία όχι μόνο σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά δυστυχώς θρηνήσαμε και θύματα, γιατί σε μια μικρή κοινωνία λίγο – πολύ όλοι γνωριζόμαστε. Δε χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε, αλλά τα τροχαία συγκλονίζουν την τοπική κοινωνία και αν μιλάμε για τροχαία από τα οποία επέρχεται θάνατος την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

Δύο τραυματίες
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τόσο του οδηγού του του δίκυκλου, ο οποίος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όσο και του οδηγού του αυτοκινήτου. Ο δικυκλιστής αν και χτύπησε στο κεφάλι δε διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι αιτίες κάτω από τις οποίες έγινε το συγκεκριμένο συμβάν και διερευνώνται από την τροχαία, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Γιατί συμβαίνουν τροχαία
Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό της Τρίτης, στο οποίο ευτυχώς δε χτύπησαν οι συμπολίτες μας, έχουμε χρέος να πούμε ότι η οδηγική μας συμπεριφορά απαιτείται να αλλάξει άμεσα, όπως χρειάζεται να αλλάξει η νοοτροπία μας, μια νοοτροπία ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε εμάς κάποιο περιστατικό. Αν νιώθουμε ότι είμαστε ευάλωτοι ανά πάσα ώρα στο δρόμο, αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και του συνανθρώπους μας, τους δικούς μας ανθρώπους πρωτίστως και όλους τους άλλους μετά, τότε ίσως υπάρχει μια μικρή ελπίδα να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα. Ας χάσει επιτέλους η χώρας μας μια-μια τις αρνητικές πρωτιές που επί σειρά ετών κατέχει και ας ξεκινήσει από αυτές που τις στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, γιατί αυτές δεν αναπληρώνονται.Τελευταία άρθρα