Το «Marella Explorer 2» και το «Ocean Majesty» στη Ζάκυνθο

Της Τάνιας Πέττα
Φωτογραφίες: Γιώργος Μουζάκης

Και ενώ ο Οκτώβριος μπήκε με άγριες διαθέσεις, με βροχές, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αρκετή συννεφιά, οι κρουαζιέρες συνεχίζονται κατά το προβλεπόμενο πρόγραμμα, παρέχοντας στους επιβαίνοντες τη δυνατότητα να θαυμάσουν το νησί μας με φόντο το φθινοπωρινό τοπίο.
Στη Ζάκυνθο λοιπόν, βρέθηκαν εχθές 7 Οκτωβρίου τα δύο προτελευταία κρουαζιερόπλοια για τη φετινή σεζόν. Πρόκειται για το Marella Explorer 2 και το «Ocean Majesty». Το πρώτο κατέφθασε στο νησί μας το πρωί στις 10.00 και έμεινε μέχρι τις 4.00 το απόγευμα. Το εν λόγω πλοίο είναι χωρητικότητας 1.924 ατόμων και ορμώμενο από το λιμάνι του Πειραιά, έκανε μια στάση στο όμορφο Λεβάντε πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό, την Κατάνια της Ιταλίας.
Οι επιβάτες που θέλησαν να θαυμάσουν το νησί μας έφτασαν με τις γνωστές «λάντζες» στη στεριά, όπου και είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το όμορφο Τζάντε.
Στις 31 του Οκτώβρη αναμένουμε στο νησί μας το κρουαζιερόπλοιο «Clio», το οποίο με μόλις 80 επιβάτες θα κάνει μια ενδιάμεση στάση στη Ζάκυνθο έχοντας ξεκινήσει από τις Συρακούσες και κατευθυνόμενο προς την Ιτέα.