Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Βραβεύσεις από Περιφέρεια και Δήμο

Πολλά μηνύματα για την κατάρρευση της Thomas Cook και τη στήριξη των τουριστικών φορέων, βραβεύσεις σε όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και στη διάσωση αλλά και την φιλοξενία των προσφύγων, μουσική, χορό και κεράσματα με ζακυνθινές γεύσεις περιλάμβανε η εκδήλωση που διοργάνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και ο Δήμος Ζακύνθου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Μέτρα στήριξης
Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών όσο και των συλλόγων των ξενοδόχων του νησιού μίλησαν για τα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην τοπική οικονομία από την κατάρρευση της Thomas Cook. Υπενθυμίζουμε ότι στα βασικά αιτήματα των ξενοδόχων είναι: η απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ για τα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook, διευκολύνσεις πληρωμών οφειλών που αφορούν σε φόρο εισοδήματος, τραπεζικές διευκολύνσεις στις πληγείσες επιχειρήσεις και μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων.

Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους
Η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος θέλησαν να ευχαριστήσουν όσους συνέβαλαν στη διαχείριση δύο δύσκολων περιστατικών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες στο νησί. Έτσι λοιπόν βράβευσαν τα σώματα ασφαλείας, επιχειρηματίες, αιρετούς, εργαζομένους και εθελοντές που βοήθησαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Λιθακιά, Κερί και Αγαλά ή συνέδραμαν με όποιο τρόπο μπορούσαν στη διαχείριση των επιπτώσεων, ενώ ακόμα βραβεύτηκαν όσοι βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης και φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί μας. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν: η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομική Διεύθυνση, η Τροχαία, το Λιμεναρχείο, οι ξενοδόχοι: Χριστίνα Τετράδη, Γιώργος Τσουρουνάκης και Χρήστος Ξένος, τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου, το ΕΚΑΒ, η «Zante Medical Care», ο Εθελοντικός Σύλλογος «Πεύκος» Κερίου, η Εθελοντική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθακιάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κερίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγαλά, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιθακιάς, η ΔΕΔΔΗΕ Ζακύνθου, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, η «Levante Ferries Group», ο Γιάννης Πυλαρινός, ο Γιώργος Θεοδόσης, ο Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Ζακύνθου), ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζακύνθου και η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου.

Διονύσης Ακτύπης – Βουλευτής Ζακύνθου

«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους βραβευθέντες για όλα όσα προσέφεραν στο νησί μας. Παρά το δυσάρεστο γεγονός της πτώχευσης της Thomas Cook, η Ζάκυνθος επιβάλλεται να γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού».

Ιωάννης Πανόπουλος – Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

«Θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν δεν υπήρχε αυτή η μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς και αν δεν υπήρχαν καμένα σπίτια. Στόχος μας είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βουλευτή, τον Δήμαρχο, τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας, τους πρόεδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους εθελοντές, τους ιδιώτες που μας βοήθησαν και συγκεκριμένα την κα Τετράδη. Να ξέρετε ότι προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Γιώργος Στασινόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

«Η χρεοκοπία της Thomas Cook θα πρέπει να κάνει την τουριστική βιομηχανία της Ζακύνθου περισσότερο υπεύθυνη, και τους φορείς της να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Θα πρέπει παράλληλα με τον τουρισμό να αναπτύξει τις νέες τεχνολογίες, να βελτιώσει και να αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα».

Ανδρέας Μαρινάκης – Αντιδήμαρχος Αρκαδίων – Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Π.Υ. και όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. Εύχομαι να μην έχουμε άλλα τέτοια περιστατικά στο νησί».

Άγγελος Σεβαστιάδης – Αντιδήμαρχος Αρτεμησίων

«Πρέπει όλοι οι Ζακυνθινοί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επενδύσουμε στην πρόληψη των πυρκαγιών, ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας θεωρώ ότι πρέπει να παλέψουμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το τουριστικό προϊόν συνδυάζοντάς το με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα».

Χρήστος Ξένος – Ιδιοκτήτης «Xenos Group Hotels»

«Μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, θα πρέπει το κράτος να σταθεί αρωγός στους επιχειρηματίες. Για το ποσό που χάνει ο καθένας, δεν θα πρέπει να πληρώσει ΦΠΑ, διότι δεν εισπράχτηκε, φόρο εισοδήματος και κεφαλικό φόρο. Ο τουρισμός προσφέρει τα μέγιστα στην παγκόσμια οικονομία και συγκεκριμένα, στη Ζάκυνθο κατά 70-80%. 600 εκατομμύρια το χρόνο μπαίνουν στο νησί σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Επειδή δεν επηρεάστηκα ως επιχειρηματίας από την πτώχευση της Thomas Cook, προσφέρθηκα – αν κλείσουν ξενοδοχεία και αν κάποιοι εργαζόμενοι δεν συμπληρώσουν τα ένσημα για να πάρουν ταμείο ανεργίας – να τους προσφέρω δουλειά για το υπόλοιπο της σεζόν, ώστε να συμπληρώσουν τα ένσημά τους».

Χριστίνα Τετράδη – Αντιπρόεδρος ΞΕΕ – Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά

«Μπορεί εμείς σήμερα να υποφέρουμε, λόγω της κατάρρευσης της Thomas Cook, όμως πρέπει να γιορτάζουμε τον τουρισμό, τη συμβολή του στην οικονομία και την εργασία. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι βοήθησαν το νησί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς και τους διοργανωτές της εκδήλωσης».Τελευταία άρθρα