Ναυμαχία Ναυπάκτου – Συνεχίστηκαν με επιτυχία το απόγευμα οι εκδηλώσεις(Φωτό)

Συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αρχικά στις 7:30 στο Μώλο του Αγίου Νικολάου, όπου έγινε η έναρξη της μουσικής βραδιάς με θαλάσσιο δρώμενο. Πλωτά από τον Πλάνο και Τσιλιβή (ευγενική συμμετοχή των ιδιοκτητών σκαφών) κατέπλευσαν στη θαλάσσια περιοχή δημιουργώντας ένα ωραίο θέαμα. Οι συμμετέχοντες που βρίσκονταν στη στεριά υποδέχτηκαν τα πλοία έχοντας ανάψει δάδες.

Ακολούθησε κερκυραϊκό τρατάρισμα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο. Σοπράνο, Φιλαρμονικές και Χορευτικά, δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Παρευρέθηκαν: O Βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων και Υπεύθυνος Πολιτισμού Α. Σεβαστιάδης, ο Λιμενάρχης κ. Γόνος, η Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Χρ. Τετράδη και ο σύζυγος της και πρώην Υφυπουργός Τουρισμού Α. Λιάσκος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου από όλες οι φιλαρμονικές μαζί, μπροστά από το άγαλμα του Δ. Σολωμού.

Το πρωί της Κυριακής έγινε στην εκκλησία«Τρεις Μάρτυρες» στο ακρωτήρι επιμνημόσυνη δέηση, στην εικόνα της Παναγίας, το «κονισμα» της Λαουρεντενας που φιλοτέχνησε ο Αντώνης Μιλάνος.

Ευχαριστίες ακούστηκαν από όλες τις πλευρές, από την κυρία Μιλάνου αρχικά για την ανταπόκριση όλων στην πρόσκλησή της, προκειμένου να διοργανωθεί και να παρουσιαστεί ό,τι είδαμε.
Αλλά και οι αρχές του τόπου έδωσαν ευχαριστίες στους φιλοξενούμενους και όχι μόνο και ευχήθηκαν να συνεχίσει ο συγκεκριμένος θεσμός να αναδεικνύει την πολιτισμική μας παράδοση.
Το ραντεβού με την ιστορία λοιπόν δόθηκε για την επόμενη χρονιά.Τελευταία άρθρα