Ναυμαχία της Ναυπάκτου – Φωτοστιγμές από τις πρωινές εορταστικές εκδηλώσεις

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής για την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου σήμερα το πρωί. Μετά το προσκύνημα στον πολιούχο μας Άγιο Διονύσιο ακολούθησε πανηγυρική παρέλαση των Φιλαρμονικών Αλυκών, Αρτεμισίων, Λευκάδας και Ιθάκης όπου μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κέρκυρας, Λευκάδας και Κρητών-Ζακύνθου διέσχισαν την Αλεξάνδρου Ρώμα με κατεύθυνση τη Στήλη Ναυμάχων (πλ. Σολωμού) για κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων : O Βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος, ο αντιδήμαρχος πόλης Δ. Κουτσογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων και Υπεύθυνος Πολιτισμού Α. Σεβαστιάδης, ο Λιμενάρχης κ. Γόνος, ο Διοικητής της Τροχαίας Ν. Τσώλος, η Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Χρ. Τετράδη και ο σύζυγος της και πρώην Υφυπουργός Τουρισμού Α. Λιάσκος. Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε έπαρση σημαίας και ρίψη στεφάνου από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή όπου αποβιβάστηκαν οι νικητές (Άγιος Νικόλαος του Μώλου).

Λίγο αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου έγινε καλωσόρισμα των αντιπροσωπειών από το Δ.Σ. του Δήμου Ζακυνθίων σε πανηγυρική συνεδρίαση. Εκεί ανταλλάχθηκαν και αναμνηστικά δώρα. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν: η Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Αλυκών Ζακύνθου, η Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίων Ζακύνθου, η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, η Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης (Τμήμα Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης), ο Χορευτικός Σύλλογος «ΦΑΕΘΩΝ» Κέρκυρας, ο Όμιλος Λαϊκών Χορών «ΠΗΓΑΣΟΣ» Λευκάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Ζακύνθου «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ».

Να πούμε ότι το βράδυ στις 19:30 στο Μώλο του Αγίου Νικολάου θα γίνει η έναρξη της μουσικής βραδιάς με θαλάσσιο δρώμενο. Πλωτά από τον Πλάνο και Τσιλιβή (ευγενική συμμετοχή των ιδιοκτητών σκαφών) θα καταπλεύσουν στη θαλάσσια περιοχή με φρέσκιες εκπλήξεις, σ’ ένα σκηνικό που θα μας καταπλήξει. Το δρώμενο στηρίζεται και από όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πλάνου.
Στις 20:30 θα ξεκινήσει η μουσική βραδιά με κερκυραϊκό τρατάρισμα στο Πνευματικό Κέντρο. Σοπράνο, Φιλαρμονικές και Χορευτικά, θα μας παρασύρουν σε μια άλλη ατμόσφαιρα.
Ας δώσουμε λοιπόν κι εμείς το δικό μας ραντεβού με την Ιστορία και τον Πολιτισμό.Τελευταία άρθρα