Νέα αντιπαράθεση μεταξύ των επιστημόνων για τον σεισμό της Ζακύνθου

Για μία ακόμα φορά οι Ζακυνθινοί παρακολουθούν τη διαμάχη μεταξύ των επιστημόνων για τις σεισμικές δονήσεις στο νησί…

Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα protothema.gr η οποία δημοσίευσε τη σχετική «καυτή» ανάρτηση που έκανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στο facebook.


Το δημοσίευμα αναφέρει:

Μια ακόμη αντιπαράθεση μεταξύ των επιστημόνων έφερε ο σεισμός των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο την Πέμπτη.

Το πεδίο της αντιπαράθεσης εντοπίζεται πλέον στην μετασεισμική δραστηριότητα της Ζακύνθου από τον μεγάλο σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πέρυσι τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα κάποιοι κάνουν λόγο για περίπου 1500 μετασεισμούς από τον περυσινό μεγάλο σεισμό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών και γνωστού σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Χουλιάρα.

Ο κ. Χουλιάρας με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: «Άκουσα μια συνεχιζόμενη ανοησία για 1500 μετασεισμούς στην Ζάκυνθο από τα περσινά 6,8 Ρίχτερ. Σας ενημερώνω ότι αυτο είναι ανακριβές και έχουν εκδηλωθεί καταγράφει και αναλυθεί πάνω από 6 χιλιάδες μετασεισμοί όπως βλέπετε στην ανάρτηση μου στο εξάμηνο…τον άλλο μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος….και που μέτρησαν μόνο 1500 σεισμούς δεν ξέρω».

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του αναφέρουν ότι από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 9000 μετασεισμοί.

Δείτε την ανάρτηση του Γ. Χουλιάρα

Πηγή: protothema.gr