Η ανακοίνωση της οικογένειας Τσουρουνάκη για τη φωτιά | Ξεκινούν αναδάσωση

Η ανακοίνωση της οικογένειας Τσουρουνάκη

H 15η Σεπτεμβρίου 2019 θα παραμείνει στη μνήμη μας ως η ζοφερή ημέρα που χάθηκε ο νότιος πνεύμονας της Ζακύνθου, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης καταστράφηκαν, ζωές τέθηκαν σε κίνδυνο και περιουσίες ανθρώπων υπέστησαν τεράστιες ζημιές.

Σε ότι μας αφορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ζακύνθου ότι κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να προστατεύσουμε πέραν του Ξενοδοχείου Keri Village & Spa by Zante Plaza (το οποίο τελικά υπέστη εκτεταμένες ζημιές) και το πανέμορφο δάσος της περιοχής το οποίο δυστυχώς κάηκε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τα τελευταία χρόνια και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε συνεργασία με κατοίκους του Κεριού και εθελοντές του συλλόγου ο «Πεύκος» φυλάσσαμε σκοπιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα -εξοπλισμένα με βυτία, μάνικες και αντλίες νερού- σβήναμε διάφορες εστίες φωτιάς που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια και το κάλος της περιοχής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους φορείς και τους ανθρώπους που βοήθησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα να ευχαριστήσουμε:

1. Τη πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εκατοντάδες πυροσβέστες προσωπικά, τους πιλότους των αεροσκαφών, που με κίνδυνο της ζωής τους προστάτευσαν το ξενοδοχείο μας, τα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων.

2. Τον Δήμο Ζακύνθου και όλες τις υπηρεσίες του, τον βουλευτή Ζακύνθου & τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που από τη πρώτη στιγμή βρίσκονταν στο πλευρό μας. Επίσης τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κεριού & Αγαλά.

3. Την Ελληνική Αστυνομία για τη σημαντική βοήθειά της στην εκκένωση του ξενοδοχείου μας και του χωριού.

4. Τους ξενοδοχειακούς συλλόγους, τους συναδέλφους ξενοδόχους και τους εργαζόμενους αυτών, για τη πολύτιμη βοήθειά τους στη μετεγκατάσταση των πελατών μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που κατάφεραν να φιλοξενήσουν τους πελάτες μας αλλά και σε αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα.

5. Όλα τα συνεργαζόμενα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία στο εσωτερικό και το εξωτερικό, τους τοπικούς πράκτορες και τους εργαζόμενους αυτών για τη κατανόηση των προβλημάτων και τη πολύτιμη βοήθειά τους σε όλα τα επίπεδα.

6. Όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου μας Keri Village & Spa by Zante Plaza που από τη πρώτη στιγμή έδρασε άψογα και με ψυχραιμία προστάτευσε τους πελάτες μας. Να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους του ξενοδοχείου που έμειναν πραγματικά μέχρι τέλους και με κίνδυνο της ζωής τους, παλεύοντας με φλόγες ύψους 25μ προστάτευσαν τα κτήρια σαν να ήταν δικά τους. Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους τους εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία μας Zante Plaza Hotels Group για τη βοήθειά τους στη μετεστέγαση και σίτιση των πελατών.

7. Τους εθελοντές και τους κατοίκους του χωριού που θαρραλέα πολέμησαν τη πύρινη λαίλαπα.

8. Όλους τους φίλους στη Ζάκυνθο αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τα συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης. Nα ευχαριστήσουμε επίσης τους 120 διαμένοντες του ξενοδοχείου Keri Village για τη συνεργασία τους και τη κατανόησή τους. Να ευχαριστήσουμε ακόμα όλους τους πελάτες μας στα υπόλοιπα ξενοδοχεία για τη στήριξή τους και τη βοήθεια που θέλησαν να μας δώσουν.

9. Να ευχαριστήσουμε τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου και τους οδηγούς των λεωφορείων οι οποίοι αφιλοκερδώς και με κίνδυνο της ζωής και της περιουσίας τους, μετέφεραν με ασφάλεια τους πελάτες μας στα νέα τους ξενοδοχεία.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι από αρχές Οκτώβρη δεσμευόμαστε να κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση του φυσικού κάλους της περιοχής με δράσεις αναδάσωσης προερχόμενες από δικούς μας πόρους και καλούμε όλους τους πολίτες της Ζακύνθου να στηρίξουν και να μετέχουν στο σχέδιο αναδάσωσης που επεξεργαζόμαστε. Παράλληλα ευελπιστούμε στη συμπαράσταση της πολιτείας και στη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις, όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις. Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα, και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτηνε τη γη του, κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις, και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας»

Κ.Παλαμάς

ΓΙΑ ΤΗ ZANTE PLAZA HOTELS GROUP
Οικογένεια Τσουρουνάκη