Τη φθινοπωρινή Ζάκυνθο απολαμβάνουν οι τουρίστες (Φωτογραφίες)

Ο Σεπτέμβριος είναι γενικά ένας από τους πιο αδιάφορους μήνες. Δεν ξέρεις αν πρέπει να τον συμπαθήσεις ή να τον μισήσεις. Έχεις ακόμα τη νοσταλγία των διακοπών, αφού είναι πολύ κοντά. Μα υπάρχουν και αυτοί που αποφάσισαν ή κατά κάποιο τρόπο αναγκάστηκαν (γιατί δεν έμεινε εναλλακτική ημερομηνία) να κάνουν διακοπές αυτό το μήνα.
Μέσα Σεπτέμβρη πια και όσοι βιάστηκαν να ευχηθούν καλό χειμώνα μάλλον δεν υπολόγισαν ότι και αυτός ο μήνας είναι μήνας διακοπών και φυσικά η Ζάκυνθος συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο προορισμό των τουριστών. Το ιόνιο και η Ζάκυνθος πιο συγκεκριμένα αποτελεί επί σειρά ετών ένα από τα πιο διαδεδομένα μέρη για αυτή την περίοδο.

Μια βόλτα στην πόλη πείθει ότι ο Σεπτέμβριος μοιάζει να είναι ο καλύτερος μήνας για να κάνει κάποιος διακοπές. Διασχίζοντας τους δρόμους του νησιού τους βρίσκουμε γεμάτους κίνηση, όπως και τους χώρους συνάθροισης, για παράδειγμα πλατείες, καφέ, μαγαζιά σφύζουν από ζωή, κάτι που κάνει τους καταστηματάρχες να χαμογελούν, θεωρώντας τελικά το Σεπτέμβριο «καλό μήνα» για τα μαγαζιά τους. Οι τουρίστες, πιο ήσυχοι από τη φρενίτιδα των καθαυτών καλοκαιρινών μηνών, περπατούν στα σοκάκια της χώρας, ανακαλύπτουν κρυμμένες ομορφιές του νησιού μας, απολαμβάνοντας το μεσογειακό μας κλίμα.
Τον Σεπτέμβριο τελικά, πάνε διακοπές κατά συντριπτική πλειοψηφία, εκείνοι που θέλουν να μάθουν τον τόπο που επισκέπτονται. Μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο θέλοντας ή μη κανείς παρασύρεται από το «κύμα» του κόσμου. Τώρα όμως οι επισκέπτες έχουν το νησί σχεδόν για πάρτη τους. Κυρίως, έχουν την ευκαιρία να έρθουν πολύ πιο κοντά με τους ντόπιους, να γνωρίσουν τοπικές συνήθειες, ήθη, έθιμα πιο εύκολα και πιο ήρεμα. Ας τους ευχηθούμε καλή περιήγηση…Τελευταία άρθρα