Έκλεψαν «καρδιές» και μετάλλια – Θριαμβευτές στη Ρουμανία οι αθλητές του Απολλοφάνους

Με σπουδαία συγκομιδή σε μετάλλια αλλά και εμπειρίες επιστρέφει η πολυάριθμη αποστολή του Απολλοφάνους Φιλόξενους που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ζίου Ζίτσου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Συνολικά τα ταλαντούχα παιδιά του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου κατέκτησαν 8 μετάλλια και έκλεψαν την παράσταση για την χώρα μας αλλά και για το νησί μας. Ξεκινάμε από την περασμένη Παρασκευή, όπου έγιναν οι πρώτοι αγώνες, με την Έλενα Στεφανοπούλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -14 ετών, ενώ το ασημένιο πήρε ο Αντώνης Τσίπηρας για την ίδια ηλικία.
Πάμε στο Σάββατο, όπου ο Θεόδωρος Τσιριγώτης στην κατηγορία -12 ετών κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο, ενώ χάλκινος ήταν και ο Ζαχαρίας Δρόσος στην κατηγορία -16 ετών. Θυμίζουμε ότι ο νεαρός αθλητής είχε κατακτήσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2018. Τέλος την ίδια μέρα ο Γιώργος Τσουκαλάς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο.

Τέλος την Τρίτη ημέρα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ζίου Ζίτσου η Αγγελική Κόκλα πήρε το χρυσό στο fighting όπως και τα υπόλοιπα παιδιά (-12 ετών), ενώ στην κατηγορία Ne Waza είχαμε άλλα δυο μετάλλια, αφού ο Θεόδωρος Τσιριγώτης ε΄φερε το χρυσό μετάλλιο (-24 κιλά), ενώ ο Γιώργος Τσουκαλάς ήταν χάλκινος (+50 κιλά). Αμφότεροι ήταν στην ηλικία -12 ετών.


Να πούμε ότι ο Ζαχαρίας Δρόσος που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες που συμμετείχε αναφέρθηκε για τον αγώνα του και την δύσκολη κατηγορία που ήταν λέγοντας τα εξής: «Σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία όπως αποδείχθηκε, κατάφερα να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ζίου Ζίτσου 2019 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Μετά από μεγάλη υπομονή και επιμονή καταφέραμε μαζί με τον δάσκαλο μου Δημήτρη Παναγιωτόπουλο να παραμείνουμε στην κορυφή. Ευχαριστώ όλους σας για την υποστήριξη».

Ο Απολλοφάνους Φιλόξενος επιστρέφει στο νησί μας με τεράστιες επιτυχίες. Οι αθλητές του για άλλη μια φορά έδειξαν ότι δίκαια έχουν μεγάλο ταλέντο και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να μας απασχολήσουν. Οι διοργανώσεις άλλωστε που έρχονται είναι πολλές και έχουν την ευκαιρία σε αυτές να λάμψουν και να εκπροσωπήσουν με επιτυχία και υπερηφάνεια το νησί μας αλλά και την χώρα μας.