Εθελοντικός καθαρισμός στον Άγιο Σώστη | Συγκέντρωσαν 20 – 25 σακούλες σκουπιδιών

Σε μια εξαιρετική προσπάθεια να καθαρίσουν τον Άγιο Σώστη προχώρησαν οι επιχειρηματίες της περιοχής, αφού κάλεσαν για το σκοπό αυτό τόσο την Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου όσο και την Ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης Ζακύνθου. Η πρόσκληση έγινε πριν από λίγες ημέρες, ενώ στον καθαρισμό συμμετείχε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Λιθακιάς Κ. Γαρδέλης. Ο κ. Γαρδέλης αλλά και οι επιχειρηματίες βοήθησαν τα μέλη των εθελοντικών ομάδων, παρέχοντάς τους μαζί με τους επιχειρηματίες ό,τι τους χρειαζόταν, πχ. σακούλες και έτσι ολοκληρώθηκε το εγχείρημα.
Να σημειώσουμε ότι συνολικά μαζεύτηκαν 20-25 σακούλες σκουπιδιών, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος για την περιοχή, καθώς βρέθηκαν απορρίμματα ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη.

Ο Διονύσης Νικολόπουλος, ο οποίος είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου αναφέρθηκε στον καθαρισμό, που έγινε στον Άγιο Σώστη και τόνισε ότι ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία από τους επιχειρηματίες της περιοχής.
«Έγινε μια πολύ καλή δουλειά από επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου και την ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης σε ένα χώρο που έχει να καθαριστεί χρόνια. Πήγαμε και μέσα στα τρέιλερ από τις βάρκες. Πάνω από 20-25 σακούλες μαζεύτηκαν. Ελπίζουμε η περιοχή να μην ξαναβρεθεί στα χάλια που αντικρύσαμε».
Ο Άγιος Σώστης είναι μια καθαρά τουριστική περιοχή, αφού από εκεί περνάνε πολλοί ξένοι επισκέπτες κάθε χρόνο, για να πάνε βόλτα με κάποιο ταχύπλοο ή απλά για να επισκεφτούν την περιοχή. Παρόλα αυτά, δεν αρκούν οι προσπάθειες των επιχειρηματιών, που παλεύουν να αναβαθμίσουν τον Άγιο Σώστη, ώστε να είναι ένα όμορφο και καθαρό μέρος.
Ο καθαρισμός του ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία από τους επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν με τις Εθελοντικές Ομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η συμμετοχή τουριστών στην πρωτοβουλία αυτή, οι οποίοι απλώς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για να μπορέσει ο Άγιος Σώστης να είναι καθαρός και όμορφος.