ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟΣ | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Για φαντάσου…»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη η καλοκαιρινή εκστρατεία 2019 με θέμα: «Για φαντάσου…». Οι βιωματικές δράσεις υλοποιήθηκαν από εθελοντές του Συλλόγου Φίλων της Ξενοπούλειου βιβλιοθήκης από 1/7 μέχρι 7/9/2019. Ανάπτυξαν και απελευθέρωσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά.
Η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία αποτελούσε μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, τα οποία ανακάλυψαν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που κέντρισε και καλλιέργησε τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο.
Ο Σύλλογος Φίλων Ξενοπουλείου, με αφορμή την ολοκλήρωση της εκστρατείας, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της και ιδιαιτέρως το προσωπικό του ΚΔΑΠ και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου για την συμμετοχή των παιδιών τους. Η παιδική βιβλιοθήκη συνεχίζει τις φθινοπωρινές δράσεις της με το πρόγραμμα του Οκτωβρίου το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα».