Χρ. Τετράδη: «Ο τουρισμός απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική και άμεσες λύσεις»

Η Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Χριστίνα Τετράδη, συμμετείχε στη συνάντηση του Δ.Σ του ΞΕΕ με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά οι μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο ελληνικός τουρισμός, με έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ξενοδοχείων, την αναβάθμιση των υποδομών για κατοίκους και επισκέπτες σε όλη τη χώρα καθώς και τη διαχείριση των επιπτώσεων του Brexit.
Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το δεκαετές σχέδιο που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον τουρισμό.
Η Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., δήλωσε: «Ήταν μεγάλη χαρά μας να φιλοξενήσουμε τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΞΕΕ. Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση, συμφωνώντας πως ο τουρισμός απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική για τα χρόνια που έρχονται, αλλά και άμεσες πρακτικές λύσεις σήμερα, για σειρά ζητημάτων που χρονίζουν. Στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής του ΞΕΕ ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, ενημερώσαμε αναλυτικά τον κ. Θεοχάρη αναφορικά με τις επεξεργασμένες προτάσεις και τις τεκμηριωμένες θέσεις μας που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά το έργο του Υπουργείου. Ο κόσμος του τουρισμού μπορεί πλέον να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με πρακτικό πνεύμα που εστιάζει σε μόνιμα αποτελέσματα και όχι σε εφήμερες εντυπώσεις, με σταθερή βούληση συνεργασίας, με μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο, ευθυγραμμισμένο με τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς, μπορούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την αυθεντικότητα του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος και να μεγιστοποιήσουμε τη συνεισφορά του στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».Τελευταία άρθρα