«Όχι» στα ακραία μέτρα λένε οι Ζακυνθινοί | Αυστηροί κανόνες στα σχολεία της Κύπρου

Νέους αυστηρούς κανόνες έχουν τα σχολεία της Κύπρου τη νέα σχολική χρονιά. Ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων συζήτησε και αποφάσισε την τροποίηση κανόνων λειτουργίας στα σχολεία και αναμένεται να σταλεί εγκύκλιος προς τις διευθύνσεις των σχολείων για την εφαρμογή των αλλαγών που αποφασίστηκαν. Πλέον στα σχολεία της Κύπρου, απαγορεύονται αυστηρώς γένι, μούσι, μουστάκι, σκουλαρίκια και… κοτσίδα για τα αγόρια και κολάν, στενά παντελόνια, μακιγιάζ, έντονες ανταύγειες στα μαλλιά, μεγάλα βαμμένα νύχια και … ψεύτικες βλεφαρίδες για τα κορίτσια.
Οι Ζακυνθινοί κλήθηκαν να σχολιάσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τις βρήκαν ακραίες. Οι συμπολίτες μας τονίζουν ότι ότι οι οικογένειες είναι αυτές που θα πρέπει να καθορίσουν τι θα φορέσει κάθε παιδί και θεωρούν υπερβολικό να μπαίνουν κανόνες από το Υπουργείο για την ενδυμασία τους.

Παναγιώτης Πλέσσας
«Δεν θα συμφωνούσα απόλυτα γιατί ο καθένας έχει το δικό του στυλ και την δική του άποψη για το πώς θα ντύνεται. Όλα αυτά τα μαθαίνεις και από την οικογένεια. Από εκεί παίρνεις παραδείγματα. Στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστούν άλλα πράγματα… Δεν είναι το πιο βασικό η εμφάνιση, αλλά ο τρόπος συμπεριφοράς. Πιστεύω πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα για να αλλάξουν και οι μαθητές».

Σπύρος Τσιόλης
«Κάθε κοινωνία εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες. Στην Ευρώπη, στην Αγγλία, τη Γερμανία καθορίζονται από την πολιτεία… Κάθε τοπική κοινωνία αποφασίζει για τα αυτά τα θέματα. Δεν συμφωνώ με αυτό το μέτρο στην Κύπρο. Η νεολαία μπορεί μόνη της να αποφασίσει τι θα φορέσει»!

Κώστας Πλέσσας
«Είναι λίγο ακραία αυτά τα πράγματα στην εποχή που ζούμε… Ναι βέβαια πρέπει να γίνουν κάποιες απαγορεύσεις. Δεν γίνεται τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο με πολύ στενά ρούχα. Αυτό πρέπει να γίνει και στους καθηγητές… Είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να ισχύσει και στην Ελλάδα αλλά όχι ακριβώς έτσι. Καλό θα ήταν να υπήρχε μια ενιαία εμφάνιση στα παιδιά, όπως παλιά, που εμείς φορούσαμε την ποδιά μας. Έτσι δεν θα ένιωθαν διαφορετικά λόγω της οικονομικής κρίσης».

photo: makthes.grΤελευταία άρθρα