Η «Jet2Holidays» παρουσίασε το ελπιδοφόρο επιχειρηματικό της πλάνο

Η εταιρία «Jet2Holidays», παρουσίασε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Lesante Luxury & Spa Hotel» τα στοιχεία για την πορεία της στην αγορά της Ελλάδας αλλά και συγκεκριμένα της Ζακύνθου, καθώς και το επιχειρηματικό της πλάνο για το μέλλον.
Η εταιρία αποτελεί μιας από τις ταχέως αναπτυσσόμενες στο νησί μας μιας και από το 2013 που ξεκίνησε βλέπει συνεχώς τις μετοχές της να ανεβαίνουν.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο CEO της εταιρίας Steve Heapy, ο οποίος έκανε και την συνολική παρουσίαση, από τους 3.000 περίπου επιβάτες που έφταναν στο νησί μας το 2013 όταν πρωτοξεκίνησε η παρουσία της «jet2holidays» στη Ζάκυνθο έχουν φτάσει τους 52.000 στο κλείσιμο του 2019 και αναμένεται να ξεπεράσουν τους 60.000 το 2020.
Η «Jet2Holidays», αναλύοντας αυτά τα στοιχεία, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα εκεί που άλλες εταιρίες κάνουν πίσω. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται και η συνεργασία με τους ξενοδόχους του νησιού καθώς και με όλους τους αρμόδιους φορείς για την δημιουργία υποδομών. Η προοπτική της Ζακύνθου είναι τεράστια και για αυτό η εταιρία ζήτησε από τους ξενοδόχους περισσότερες κλίνες ειδικά κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο και Αύγουστο.
Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση έμαθαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της «Jet2Holidays». Αρχικά είναι από τις λίγες εταιρίες που προσφέρει πακέτα διακοπών μόνο με τα δικά της αεροσκάφη μπορώντας έτσι να εγγυηθεί την καλύτερη ποιότητα. Η εταιρία διαθέτει 100 αεροσκάφη ,αυτή τη στιγμή, ενώ σχεδιάζει να αποκτήσει ακόμη τέσσερα μέσα στην επόμενη χρονιά. Ακόμη βασικό της πλεονέκτημα είναι το ρευστό που διαθέτει. Η οικονομική σταθερότητα της εταιρίας αποτελεί εγγύηση για την καλή πορεία της στην αγορά με τον CEO της εταιρίας να δεσμεύεται πως, παρά την απειλή του ΒΡΕΧΙΤ, η «Jet2Holidays» δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη του 2020.
Πέρα όμως από τα όσα κάνει η ίδια η εταιρία για την προώθηση της Ζακύνθου ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό έγινε ένα κάλεσμα στους ξενοδόχους να ελέγχουν τις φωτογραφίες που στέλνουν για την διαφήμισή τους στο διαδίκτυο ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα στο site της Jet2Holidays που αποτελεί και το βασικό εργαλείο για τις κρατήσεις.
Ο CEO της εταιρίας, Steve Heapy, τόνισε πως είναι αντίθετος στη «μόδα» των airbnb. Δεν μπορεί να σταματήσει εκείνους που θέλουν να κλείσουν μόνο μια πτήση μέσω της Jet2Holidays αλλά η εταιρία του φροντίζει μαζί με την τιμή της πτήσης να παρουσιάζει και ένα ελκυστικό πακέτο διακοπών με διαμονή ώστε να διαφημίσει τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται σε κάθε προορισμό.

Διονύσης Ακτύπης – Βουλευτής Ζακύνθου
«Το νησί μας βασίζεται σε τρεις πυλώνες ανάπτυξης με πρώτο και βασικότερο τον τουρισμό. Αυτή λοιπόν η εκδήλωση από μια εταιρία, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα του τουρισμού είναι σημαντική. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρουν απόλυτα οι αριθμοί, μας ενδιαφέρει η ποιότητα του τουρισμού. Δεύτερος πυλώνας είναι η αγροτική παραγωγή και τρίτος πυλώνας ο πολιτισμός της Ζακύνθου. Εάν αυτούς τους πυλώνες τους ενώσουμε θα έχουμε μοναδικά αποτελέσματα».

Γιώργος Στασινόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου
«Μας παρουσίασαν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρίας. Είδαμε πως είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία και εκεί πρέπει να εστιάσουμε και όλοι εμείς. Πρέπει δηλαδή να είμαστε αντάξιοι απέναντι σε αυτές τις εταιρίες, ώστε να υποδεχόμαστε τους τουρίστες με τον καλύτερο τρόπο. Το να μην μπορούμε να δεχθούμε παραπάνω κόσμο επειδή είμαστε ανίκανοι να διορθώσουμε τις υποδομές είναι κάτι που δεν πρέπει να περνά ούτε από το μυαλό μας».

Γιάννης Φιλιπποπολίτης – Ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου «Fidelity Travel»
«Η Jet2holidays είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγγλική εταιρία. Κάνουν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πακέτα διακοπών και 8 εκ. επιβάτες πετάνε με τα αεροσκάφη τους. Είναι μια τεράστια εταιρία και η ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια είναι μοναδική. Είναι άνθρωποι με εμπειρία στον τουρισμό και είναι πραγματικά τιμή μας που υποδεχθήκαμε στη Ζάκυνθο τον ίδιο τον CEO της εταιρίας για την παρουσίαση των στοιχείων της φετινής χρονιάς. Η εταιρία έχει πλάνα για το μέλλον που αφορούν και την Ζάκυνθο και θεωρώ ότι μάθαμε πολλά πράγματα μέσα από την παρουσίαση».

Steve Heapy – CEO Jet2holidays.com
«Η αγορά της Ζακύνθου παρουσιάζει μια αύξηση. Συγκεκριμένα είδαμε μια ανάπτυξη της τάξεως του 2%. Η εταιρία μας ωστόσο αναπτύχθηκε κατά 16% μέσα στο 2019 δηλαδή πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τον ρυθμό της αγοράς. Έχουμε περισσότερες πτήσεις για την Ζάκυνθο και ευελπιστούμε ότι θα φέρουμε 10.000 παραπάνω τουρίστες μέσα στο 2020. Ευελπιστούμε ότι όλο και περισσότεροι τουρίστες θα επιλέγουν την Ζάκυνθο ωστόσο θέλουμε και από τις τοπικές αρχές να διασφαλίσουν πως αυτή η τουριστική ανάπτυξη θα γίνεται με τον σωστό τρόπο. Για παράδειγμα, ευχόμαστε πως τα κτίρια που θα δημιουργηθούν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αγοράς θα είναι εναρμονισμένα με το περιβάλλον. Μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για «αυθεντικές» διακοπές, άρα θέλουν να βλέπουν και ένα όμορφο περιβάλλον.

Νατάσα Πατρινού