Το ΕΚΖ ζητά συνάντηση με τον Δήμαρχο| Τραγικές οι συνθήκες σε ΦΟΔΣΑ, ΚΔΑΥ και ΔΕΥΑΖ

Τα μηχανήματα συγκέντρωσης απορριμμάτων, διαλογής καθώς και εναπόθεσης στην πρέσα δεματοποίησης που άλλοτε λειτουργούσαν στον χώρο όπου γίνεται η ανακύκλωση, πλέον σαπίζουν με τους εργαζόμενους να κάνουν όλες αυτές τις εργασίες με τα χέρια…
Στο ΚΔΑΥ, το ΦΟΔΣΑ και την ΔΕΥΑΖ στην περιοχή του αεροδρομίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου. Οι συνθήκες που επικρατούν και στις τρεις εγκαταστάσεις για τους εργαζόμενους είναι τραγικές με τον πρόεδρο του ΕΚΖ, Γιώργο Κωνσταντίνου να ζητά να δοθεί άμεσα λύση.

Ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε στην εφημερίδα μας «Εμείς παρεμβαίνουμε συνέχεια, ιδίως τον τελευταίο καιρό, διότι η κατάσταση στο χώρο του ΚΔΑΥ είναι τραγική… Δεν υπάρχει στέγη, βρώμα σε όλη περιοχή και τα ποντίκια κάνουν πάρτι. Δεν έχει γίνει ποτέ απολύμανση και αυτό μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζομένους. Ο όγκος των σκουπιδιών είναι μεγάλος και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν όλος ο χώρος πιάσει φωτιά, αυτή αν μην σβήσει, όπως είχε γίνει στον Αγαλά. Εμείς ζητάμε άμεση παρέμβαση! Θα επικοινωνήσουμε με το Δήμαρχο για να συναντηθούμε και μαζί του. Είχαμε ήδη μια συνάντηση με τον κ. Κουτσογιάννη. Πρέπει άμεσα να επιλυθούν αυτά τα θέματα, διότι οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν δεκάδες εργαζόμενοι και της ΔΕΥΑΖ και του ΦΟΣΔΑ και της Ανακύκλωσης τραγικές. Να προσθέσω επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε στείλει και σχετικά έγραφα στο ΚΕΠΕΚ που ασχολείται με την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και δεν έχουμε πάρει μέχρι στιγμής απάντηση. Θα στείλουμε όμως και νέο έγγραφο! Στόχος μας είναι να επιλυθούν όλα αυτά τα θέματα».

Να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα συγκέντρωσης απορριμμάτων, διαλογής καθώς και εναπόθεσης στην πρέσα δεματοποίησης που άλλοτε λειτουργούσαν στον χώρο όπου γίνεται η ανακύκλωση, πλέον σαπίζουν με τους εργαζόμενους να κάνουν όλες αυτές τις εργασίες με τα χέρια! Μετά την συνομιλία που είχαν τα μέλη του εργατικού κέντρου με τους εργαζόμενους μας δήλωσαν πως δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα για την διασφάλιση της υγιεινής των εργαζομένων, όπως είναι οι μάσκες και τα γάντια!
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η δυσοσμία από το στάδιο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.
Μετά την αυτοψία που έγινε στον χώρο αναμένεται συνάντηση του προέδρου του εργατικού κέντρου με τον νέο Δήμαρχο Ζακύνθου με σκοπό να κινητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για το θέμα.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν