Απολλοφάνους Φιλόξενος – Ταξίδι μεταλλίων στη Ρουμανία

Έφτασε η ώρα για άλλη μια μεγάλη διοργάνωση για τον Απολλοφάνους Φιλόξενος, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για το Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Εκεί την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ζίου Ζίτσου -12, 14 και -16 ετών, ενώ παράλληλα διεξάγεται και το Βαλκανικό πρωτάθλημα -18, -21 και +21 ετών.
Η αποστολή του Απολοφάνους Φιλόξενος θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ζίου Ζίτσου και στόχος είναι η κατάκτηση όσων περισσότερων μεταλλίων γίνεται. Να πούμε ότι ο σύλλογος από το νησί μας θα έχει συμμετοχές μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι 10 Αθλητές που θα δώσουν το παρών από τη Ζάκυνθο είναι: Hλικία -12 ετών: Θεόδωρος Τσιριγώτης (-24 κιλά), Γιώργος Τσουκαλάς (+50 κιλά). Οι δυο αθλητές θα αγωνιστούν στην ειδική κατηγορία fighting και ne waza.
Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα παιδιά θα συναγωνιστούν μόνο στην κατηγορία fighting και είναι οι εξής: Hλικία -12 ετών: Kλέων Ζουπάνι (-46 κιλά), Αγγελική Κόκλα (-32 κιλά). Ηλικία -14 ετών: Αντώνης Τσίπηρας (-34 κιλά), Έλενα Στεφανοπούλου (-32 κιλά). Ηλικία -16 ετών: Ζαχαρίας Δρόσος (-66 κιλά), Κωνσταντίνος Τσουκαλάς (-60 κιλά), Ευστράτιος Κόκλας (-50 κιλά), Αντρέας Πλέσσας (+73 κιλά).

Ο προπονητής του Απολλοφάνους και της Εθνικής Ομάδας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση, ενώ επίσης τόνισε ότι πάντα είναι στόχος των παιδιών ένα μετάλλιο.

«Είναι μια δύσκολη διοργάνωση. Κάθε κατηγορία έχει πολλούς αθλητές από την Κεντρική Ευρώπη και τη Ρωσία. Εμείς θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Είτε έρθει ένα μετάλλιο, είτε δεν έρθει είναι μια επιτυχία. Μόνο και μόνο η συμμετοχή των παιδιών είναι μια σημαντική επιτυχία. Πάντα υπάρχουν προσδοκίες για μετάλλιο».

Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση φέτος για τον Απολλοφάνους Φιλόξενος που έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα για τους αθλητές του, αλλά περιμένει να λάμψουν σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν σε διεθνείς αγώνες έχουν ξεχωρίσει αρκετά από τα παιδιά που συμμετέχουν όπως ο Ζαχαρίας Δρόσος ο οποίος ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κάτω των 15 ετών την περσινή χρονιά και διεκδικεί άλλο ένα μετάλλιο.