Περιφερειακό Συμβούλιο | Εκλέχθηκαν Προεδρείο και μέλη Οικονομικής Επιτροπής


photo: kerkyrasimera

•Προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος
Την Κυριακή συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Βουλής στην Κέρκυρα. Με προεδρεύοντα τον πρώτο σε σταυρούς Περιφερειακό Σύμβουλο και Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι εξέλεξαν το Προεδρείο του σώματος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελείται από τους: Νικόλαο Μουζακίτη (Πρόεδρο), Αλέκο Μιχαλά (Αντιπρόεδρο) και Ολυμπία Καρδακάρη (Γραμματέα).
Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης (επικεφαλής Αλεξάνδρα Μπαλού), του Στέφανου Σαμοΐλη και της Βέρας Κορωνάκη. Ο λόγος της αποχής, όπως ανέφεραν είναι ο νέος νόμος περί κυβερνησιμότητας και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
Η ειδική πρώτη συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Γιάννης Αρμενιάκος και Κατερίνα Μοθωναίου από την παράταξη «Ιόνιο Δυνατά Κάθε Νησί Ψηλά», Θεόδωρος Χαλικιάς από την παράταξη «ΑΝΑΣΑ», Νίκος Μηλιώτης από την παράταξη «Ιόνιος Συμμαχία», Νίκος Γκισγκίνης από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Παναγιώτης Ποζίδης από την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία».
Τα υπόλοιπα τρία μέλη της Επιτροπής, θα οριστούν από την πλειοψηφούσα παράταξη στο άμεσο μέλλον και από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, κατά την πρώτη συνεδρίασή της.
Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι: από την παράταξη «Ιόνιο Δυνατά Κάθε Νησί Ψηλά»: Κώστας Ζορμπάς και Μανώλης Ορφανουδάκης, από την παράταξη «ΑΝΑΣΑ»: Διονύσης Μπάστας, από την παράταξη «Ιόνιος Συμμαχία»: Χρήστος Σκούρτης, από την παράταξη: «Λαϊκή Συσπείρωση»: Διονύσης Κεφαλληνός και από την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία»: Γιάννης Ροντογιάννης.


photo: enimerosi

Γιώργος Στασινόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου
«Ξεκίνησαν και επίσημα οι εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου με την εκλογή του Προεδρείου. Εκλέξαμε τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα και μετά εκλέχθηκαν τα μέλη της Οικονομική Επιτροπής. Πλέον επίσημα λειτουργεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε δουλειά! Κατά την παραμονή μας στην Κέρκυρα επισκεφθήκαμε τα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ζακύνθου και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της ΠΙΝ μαζί με την Ρόδη Κράτσα ενημερωθήκαμε για τα προγράμματα. Είχαμε μία πρώτη σύσκεψη ώστε να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα και τι μπορούμε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον».

Κατερίνα Μοθωναίου – Περιφερειακή Σύμβουλος – Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
«Έγινε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και είχαμε την τιμή να προεδρεύει ο Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος. Κατά την πρώτη συνεδρίαση διαπιστώσαμε ότι υπήρχε συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων. Μετά από πρόταση της Περιφερειάρχη εκλέχθηκα στην Οικονομική Επιτροπή. Θεωρώ ότι είναι μία θέση ευθύνης και θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα νησιά μας και ειδικότερα τη Ζάκυνθο, γιατί πλέον ο ρόλος της Επιτροπής – μετά τη νομοθετική ρύθμιση – είναι αυξημένος και η Ζάκυνθος θα είναι στο επίκεντρο και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για την καλύτερη λειτουργία της ΠΙΝ και την απορρόφηση κονδυλίων για τα απαραίτητα έργα στα νησιά μας. Είναι πολύ θετικό ότι η Ζάκυνθος εκπροσωπείται σε αυτό το όργανο».Τελευταία άρθρα