«Πυρά» Δ. Ακτύπη κατά ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο

«Ώρα να έρθουν νέοι διοικητές με προσόντα και όρεξη για να δουλέψουν»

Συνεχίζεται η κόντρα του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη με τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το νοσοκομείο και την προσφορά ιδιωτών ιατρών στην Παιδιατρική Κλινική. Ο κ. Ακτύπης σε συνέντευξή του στο ΙΟΝΙΑΝ και στην εκπομπή «Χαμηλή Πτήση» διευκρίνισε για μία ακόμα φορά, ότι για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται να στελεχωθεί το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, ενώ πρόσθεσε ότι ασκούν κριτική αυτοί που θέλησαν να ανοίξουν τη ΜΕΘ πρόχειρα, «για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ζακυνθινού λαού». Μάλιστα, επισημαίνει ότι είναι πλέον ώρα να αλλάξουν οι διοικητές στα νοσοκομεία για να ανάβουν καθήκοντα νέα άτομα με προσόντα και όρεξη.
Πιο αναλυτικά ο κ. Ακτύπης δήλωσε: «Οι διοικητές στις ΥΠΕ και στα νοσοκομεία δεν ενδιαφέρονται και δίνουν στοιχεία στους ομοϊδεάτες τους για να δείξουν ότι τα είχαν κάνει όλα καλά… Θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές των διοικήσεων, ώστε να έρθουν άνθρωποι με όρεξη και προσόντα για να δουλέψουν και εμείς θα κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για να στελεχωθεί το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό. Πρέπει να προχωρήσουν οι διορισμοί των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Τώρα, μιλούν αυτοί που ήθελαν να ανοίξουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, «κλείνοντας» δομές στη Ζάκυνθο και παίρνοντας νοσηλεύτριες από το ΙΚΑ, από το Κ.Υ. Κατασταρίου, Καλλιθέας και το Πολυδύναμο Κέντρο Βολιμών… Ήθελαν να ανοίξουν τη ΜΕΘ με ένα κρεβάτι και έναν εντατικολόγο, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού της Ζακύνθου».

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι του ασκήθηκε έντονη κριτική με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε για να ευχαριστήσει τους ιδιώτες Παιδιάτρους, από άτομα που «διέλυσαν το νοσοκομείο, καταρράκωσαν υπολείψεις, απαξίωσαν το ιατρικό σώμα και το ανάγκασαν σε παραιτήσεις όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα». Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα, που «όποιος δεν τους άρεσε, τον έπαιρναν από τη μία θέση και τον έβαζαν όπου ήθελαν, για να εκφοβίσουν το προσωπικό, ώστε να μην μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του αμερόληπτα και με ηρεμία, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας μέσα στο νοσοκομείο. Έβγαλα μία ανακοίνωση για να ευχαριστήσουμε τους τρεις Παιδιάτρους, οι οποίοι εν μέσω της τουριστικής περιόδου προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο. Ενώ έχουν τις υποχρεώσεις τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία, δέχτηκαν από 2-3 εφημερίες να κάνουν 4 ή 5 ο καθένας για να μπορέσουν να καλύψουν την Παιδιατρική. Από και πέρα όμως, δεν φταίω εγώ! Η Διοικήτρια του νοσοκομείου με κάλεσε και ζήτησε τη συμμετοχή μου, για να επικοινωνήσω με τους συγκεκριμένους γιατρούς, προκειμένου να καλύψουμε τις εφημερίες, γιατί αυτές δεν ήταν στον προγραμματισμό τους και γιατί έμειναν κενές συγκεκριμένες ημέρες. Ζήτησα τη βοήθειά των Παιδιάτρων και δέχτηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έτσι έβγαλα ένα δελτίο τύπου για να τους ευχαριστήσω. Δεν είπα ότι λύθηκε το πρόβλημα! Χρειάζεται να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Όσο για αυτά που αναφέρονται – ότι η Εισαγγελία έδωσε αυτή την εντολή – να ξεκαθαρίσουμε ότι είχαν πει επίσης στους Παιδιάτρους ότι θα έρθει προσωπικό από νοσοκομείο της Πάτρας για δέκα μέρες κάθε μήνα. Αυτό έγινε όμως μόνο μία φορά. Να μην «χρησιμοποιούμε» την εντολή της Εισαγγελέως όπως μας βολεύει! Βγαίνουν στα ΜΜΕ για να δηλώσουν την παρουσία τους, γιατί φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι καταδικάστηκαν από το λαό και τη συνείδησή του. Μάλλον θέλουν να δημιουργούν συνέχεια πρόβλημα σε ένα χώρο ευαίσθητο, όπως είναι αυτός της υγείας», δήλωσε ο κ. Ακτύπης στο ΙΟΝΙΑΝ.Τελευταία άρθρα