Εξαλείφονται οι «μπόμπες» και τα μπαλονάκια | Βελτιωμένη η κατάσταση στον Λαγανά

Σημείο δυσφήμισης αποτελεί επί σειρά ετών η περιοχή του Λαγανά για το νησί της Ζακύνθου. Όμως οι επιχειρηματίες βλέπουν βελτιωμένη την κατάσταση σε σχέση με το τι γινόταν πιο παλιά, αφού έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα μπαλονάκια, ενώ όσον αφορά και τα ποτά «μπόμπες», υπάρχει μια διάθεση των επιχειρηματιών να βοηθήσουν την κατάσταση και να βελτιωθούν, τα όσα συνέβαιναν πιο παλιά.
Την δική του όμως θέση για την κατάσταση που επικρατεί φέτος στον Λαγανά έδωσε ο Τζέιμς Μόρι, ο οποίος από την πλευρά του έρχεται κάθε καλοκαίρι και εργάζεται στον τομέα του τουρισμού και της νυχτερινής ζωής του Λαγανά.
«Η ποιότητα των ποτών έχει να κάνει με το πόσο πληρώνεις. Αν ξοδέψεις 2-3 ευρώ παραπάνω θα πιείς κάτι καλύτερο. Αν πληρώνεις 50 λεπτά σφηνάκια τι μπορεί να περιμένεις. Νομίζω υπάρχουν τέτοια ποτά. Μπορείς να πάρεις το ίδιο άλκοολ με αυτόν τον τρόπο. Μπορείς να βρεις κακής ποιότητας αλκοόλ στον Λαγανά. Έχει να κάνει με το τι πληρώνεις. Όσον αφορά τα μπαλονάκια δεν υπάρχουν. Δεν ξέρω κανένα μαγαζί που υπάρχει, δεν μπορείς να βρεις τέτοια πράγματα πια στον Λαγανά».
Για τους επιχειρηματίες το θέμα της δυσφήμισης στον Λαγανά πρέπει να σταματήσει και γίνεται σημαντική προσπάθεια να αλλάξουν τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί στο 100% αφού ακόμη οι Έλληνες επισκέπτες αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή.

Το πρόβλημα της καθαριότητας παραμένει στον Λαγανά
Ένα ζήτημα το οποίο όμως δεν έχει λυθεί και αφορά την περιοχή του Λαγανά είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών. Συγκεκριμένα υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία παρά τις εκκλήσεις των επιχειρηματιών παραμένουν ακαθάριστα και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί. Όπως λένε όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στην συγκεκριμένη περιοχή, οι ξένοι επισκέπτες βγάζουν το κινητό τους και τραβάνε φωτογραφίες με τα απορρίμματα. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει ώστε και το νησί μας να μην δυσφημίζεται και να εξυπηρετεί σε όλους τους τομείς τους ξένους επισκέπτες.

Θοδωρής Παραστατίδης
«Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη. Δεν είδα και δεν άκουσα για κάποιο περιστατικό, οπότε πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ήταν μειωμένα φέτος τα πράγματα. Ήταν μια μέτρια χρονιά. Ο κόσμος ναι μεν ήταν πολύς αλλά οι οικονομικές δυνατότητες ήταν μειωμένες. Πιστεύω ότι ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα φέτος. Δεν νομίζω ότι γίνονται περισσότερα στον Λαγανά σε σχέση με οποιοδήποτε νησί της Ελλάδας. Εδώ μας έχει βγει το όνομα και δεν συμβάλει στο να επιλέξει και ο Έλληνας τουρίστας τον Λαγανά».

Κωνσταντίνος Ντάλλας
«Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση φέτος. Θα έλεγα ότι τα μαγαζιά δεν δουλεύουν πολύ με μπόμπες. Έχουν καταλάβει πλέον ότι η ποιότητα φέρνει τον τουρισμό και καλύτερα εισοδήματα. Όσον αφορά τα μπαλόνια, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν καθόλου πλέον. Καλά κάνουν και υπάρχουν οι έλεγχοι. Αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις είναι μεμονωμένες και δεν έχουν σχέση με τους επιχειρηματίες του Λαγανά. Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Με την καθαριότητα η καινούργια δημοτική αρχή πρέπει να το κοιτάξει αυτό το θέμα».

Ηλίας Αναστασόπουλος
«Σχετικά με τα ποτά και τα μπαλονάκια δεν είναι απλά βελτιωμένη η κατάσταση, αλλά θα πω ότι έχει εξαλείψει το φαινόμενο. Καλό είναι να υπάρχει ο έλεγχος για τα μπαλονάκια και δεν έχω δει φέτος, κάτι που γινόταν κατά κόρον πιο παλιά. Αυτό βοηθάει τον τόπο και δεν αποτελεί δυσφήμηση, αλλά υπάρχουν άλλα προβλήματα όπως είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών που μας πνίγουν. Η εικόνα που μεταφέρεται προς τα έξω είναι δυσφήμιση για το νησί και είναι κακό για μας που μένουμε εδώ. Είναι βουνά τα σκουπίδια. Ένα άλλο θέμα που βασανίζει την περιοχή είναι ότι δεν έχει εμφανιστεί η τροχαία να ελέγξει τις γουρούνες, κάποια μηχανάκια ντόπιων και κανά δυο τρία αυτοκίνητα που λυμαίνονται το χώρο. Η απουσία της τροχαίας στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου είναι σαν να μην θέλουν να ενοχλήσουν κανέναν. Να μπει ένας έλεγχος».Τελευταία άρθρα