Δημοτικό Στάδιο – Μικρή φθορά στο ταρτάν

Δεν γλίτωσε την ζημιά το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου, αφού σε ένα μικρό σημείο του έχει φθαρεί από μηχάνημα που πέρασε από πάνω του. Δυο χρόνια μετά την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου για τον στίβο της Ζακύνθου, έχουμε την πρώτη φθορά και μένει να φανεί πως θα μπορέσουν οι αρμόδιες αρχές να διορθώσουν αυτή την φαινομενικά μικρή αλλά υπολογίσιμη ζημιά
Η φθορά σε αθλητικούς χώρους είναι γενικότερα ένα σοβαρό πρόβλημα, με το ταρτάν να πρέπει να προστατευτεί ως «κόρη οφθαλμού».
Θυμίζουμε ότι το 2017 το ταρτάν και οι προβολείς ηλεκτροφωτισμού είχαν παραδοθεί και από τότε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τους αθλητές. Μάλιστα πριν λίγο καιρό είχε έρθει ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής μαζί με τον τότε Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό και είχαν παρακολουθήσει από κοντά το ολοκληρωμένο αυτό έργο, ενώ το γήπεδο ήδη έχει φιλοξενήσει και τοπικούς αγώνες στίβου για το νησί μας.
Μια τέτοια φθορά σίγουρα δεν μπορεί να «πληγώσει» ένα τέτοιο σημαντικό έργο, αλλά σίγουρα χρειάζεται προσοχή για αυτές τις εγκαταστάσεις που αποτελούν ένα «κόσμημα» για το νησί μας και χρειάζονται προστασία ώστε να μην χρειαστούν συντήρηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.