Στη Ζάκυνθο το κρουαζιερόπλοιο «MARELLA DISCOVERY»!

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται σήμερα 5/9 , το κρουαζιερόπλοιο «MARELLA DISCOVERY», χωρητικότητας 1.830 ατόμων. Το πλοίο, τα οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά και πλέει προς το νησί της Κέρκυρας, κατέφθασε στη Ζάκυνθο στις 09.00 το πρωί και θα μείνει εδώ έως το απόγευμα και συγκεκριμένα τις 18.00.

Είναι από τα τελευταία κρουαζιερόπλοια, για τη φετινή σεζόν, και εν προκειμένω το 15ο κατά σειρά. Δυστυχώς, η έλλειψη λιμενικών υποδομών αποτρέπει την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα νησιά, τα οποία υποδέχονται πολύ περισσότερα κρουαζιερόπλοια κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Στο νησί μας, τα πλοία αναγκάζονται να δένουν αρόδου με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές, να μην το επισκέπτονται οι επιβαίνοντες στο σύνολό τους. Πρέπει να τονίσουμε, για άλλη μια φορά, ότι και μέσω των κρουαζιερόπλοιων παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες τόσο να θαυμάσουν τις ομορφιές του νησιού μας, όσο και να κάνουν τα ψώνια τους, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, τονώνοντας όμως, παράλληλα την τοπική αγορά.

Ευχή όλων μας είναι η δημιουργία λιμανιού και γενικά υποδομών στη νησί μας, ικανών να υποδεχτούν τα κρουαζιερόπλοια, που μας επισκέπτονται, αλλά ακόμα και να προσελκύσουν αριθμούς πλοίων πολλαπλάσιους αυτών που είχαμε μέχρι σήμερα.Τελευταία άρθρα