Θ. Γαλιατσάτος: «Θλιβερό αλισβερίσι & σκοτεινές προεκλογικές συνεργασίες» | Άρχισαν τα όργανα

Λίγα 24ωρα μετά από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής, ο πρώην Περιφερειάρχης Ι.Ν. Θοδωρής Γαλιατσάτος ασκεί έντονη κριτική στην κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την πρόταση συνεργασίας που απεύθυνε στον επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρο Σπύρου και τον επικεφαλής του συνδυασμού «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» Αλέξανδρο Αλεξάκη είτε με σύγκληση παρατάξεων, είτε με σύμφωνο συνεργασίας.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, κάνει λόγο για «θλιβερό αλισβερίσι και σκοτεινές προεκλογικές συνεργασίες», ενώ επίσης σχολιάζει τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις στη Λευκάδα και τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διεργασίες που πραγματοποιούνται μεταξύ της περιφερειάρχη κ. Κράτσα και των παρατάξεων του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη.
Σχόλιο 1ο: Η προοπτική προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων στην οποία στόχευε ο «Κλεισθένης 1», μετατράπηκε σε θλιβερό αλισβερίσι χωρίς αρχές για την κατάληψη θώκων εξουσίας με την υποβοήθηση του νόμου Θεοδωρικάκου.
Σχόλιο 2ο: Η πρόταση που, όπως η ίδια η κ. Κράτσα ανακοίνωσε, απηύθυνε στον κ. Σπύρου και στον κ. Αλεξάκη για μετεκλογική συνεργασία αποκαλύπτει χωρίς αμφισβήτηση και τις σκοτεινές διαδρομές των προεκλογικών συνεργασιών που έλαβαν χώρα στις περιφερειακές εκλογές.
Σχόλιο 3ο: Όποια κι αν είναι η κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» για τις καρέκλες της ΠΙΝ, είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι η ΑΝΑΣΑ θα είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπιση και προώθηση των τοπικών και λαϊκών συμφερόντων και να συσπειρώσει γύρω της φορείς και κινήματα.
Σχόλιο 4ο (ευρύτερο): Παράξενα πράγματα συμβαίνουν μετεκλογικά και σε ορισμένους δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που αξίζουν την προσοχή μας. Στον δήμο Λευκάδας ο δήμαρχος κ. Καλός που εξελέγη υποστηριζόμενος πολιτικά από το ΚΙΝΑΛ και ο οποίος στον β’ γύρο έλαβε τις ψήφους και της Αριστεράς, προχώρησε σε συνεργασία με την παράταξη του κ. Σολδάτου, υποψήφιου που είχε την πλήρη στήριξη της ΝΔ . Ας σημειωθεί ότι Καλός και Σολδάτος ήταν οι αντίπαλοι στον β’ γύρο των εκλογών. Και, φυσικά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σολδάτος η συνεργασία αυτή γίνεται για… «το καλό της Λευκάδας».
Στον δήμο Νότιας Κέρκυρας, ο δήμαρχος συνεργάζεται με μια παράταξη που ο επικεφαλής της είναι υπόδικος με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και γνωστός για τις δηλώσεις αβροφροσύνης προς την Χρυσή Αυγή. Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο κος δήμαρχος. Έχρισε ως αντιδήμαρχο έναν που φέρεται αφ ενός ως ο «βομβιστής του κινήματος κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης» και αφ ετέρου ως μέλος της Χρυσής Αυγής! Δήμαρχος, Δικαιοσύνη και τοπικά πολιτικά στελέχη ας δουν τις ευθύνες τους για αυτόν τον ευτελισμό της δημοκρατίας, εκεί στο νότο»!Τελευταία άρθρα