Λαγανάς από τους δημοφιλέστερους προορισμούς πανελληνίως

Η ιταλική αγορά – λίαν σημαντική και για τη Ζάκυνθο – υπήρξε η κυριότερη αγορά για την Ελλάδα συνολικά τον Ιούλιο που μας πέρασε. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά φέτος που η γειτονική μας χώρα δείχνει προτίμηση σε τουριστικούς προορισμούς ανά την χώρα για τις διακοπές της. Αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago που δημοσιεύει το Στατιστικό Δελτίο του Αυγούστου του Sete Intelligence.
Κάπως έτσι η βρετανική αγορά υποχώρησε στη δεύτερη θέση φανερώνοντας αφενός τα πρώτα σημάδια του Brexit τόσο όσον αφορά στην ψυχολογία όσο και στην τσέπη του Βρετανού τουρίστα αφετέρου την προτίμηση που έχουν αρχίσει να δείχνουν σε φθηνότερους τουριστικούς προορισμούς εκτός Ε.Ε. οι Βρετανοί και λόγω φορολογίας και λόγω συναλλάγματος αλλά και επειδή η τάση αυτή φέρνει και περαιτέρω κρατήσεις καθιστώντας Τυνησία, Τουρκιά , Αίγυπτο, Μαρόκο…τουριστικούς προορισμούς «της μόδας».
Στη τρίτη θέση παρέμεινε η Γερμανία ενώ στην τέταρτη σκαρφάλωσε η Σερβία, πρώτη φορά για την τρέχουσα χρονιά και στην πέμπτη η Τουρκία.

Λαγανά ψηφίζουν Ιταλοί και Βρετανοί!
Όσον αφορά στους προορισμούς που επέλεξε η κάθε αγορά για το μήνα Ιούλη δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση η παρουσία του Λαγανά στο «τοπ 10» των προορισμών και για τους Βρετανούς και για τους Ιταλούς. Δεν προκαλεί αίσθηση και λόγω του μεγάλου εύρους τιμών και άρα και διαθέσιμων επιλογών για τον επισκέπτη όσον αφορά στα καταλύματα αλλά και εξαιτίας της ύπαρξης στην περιοχή πολλών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που παρέχουν υπηρεσίες all inclusive – επιλογή ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής (και) για την χρονιά που μας πέρασε.
Ο Λαγανάς λοιπόν, με το πλήθος ξενοδοχείων, δραστηριοτήτων, καταστημάτων αλλά και τη νυχτερινή ζωή που αγαπούν ιδιαιτέρως οι Βρετανοί νέοι «σκαρφάλωσε» τον Ιούλιο στη δεύτερη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς, σπρώχνοντας τη Μύκονο στην τρίτη θέση, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019. Παράλληλα όσον αφορά στους Ιταλούς επισκέπτες ο Λαγανάς βρέθηκε εντός δεκάδας – το μόνον μάλιστα τουριστικό θέρετρο της Ζακύνθου που πέρασε στο τοπ των προτιμήσεων των γειτόνων μας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει δε το γεγονός πως παρά τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας αλλά και τα αρνητικά δημοσιεύματα στον ξένο τύπο που κάνουν λόγο για κακή ποιότητα αλκοόλ, μειωμένη επιτήρηση και πολλά άλλα… οι Βρετανοί δεν αποθαρρύνθηκαν. Ενδεχομένως και λόγω της μεγάλης προσφοράς η συμπίεση των τιμών προς τα κάτω έκανε την περιοχή ιδιαιτέρως ελκυστική ενώ την ίδια στιγμή άλλα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο έκαναν λόγο για εξαιρετική σχέση παρεχόμενων υπηρεσιών-τιμής για διακοπές στο Λαγανά.
Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά κα. Χρ. Τετράδη η μεγάλη επιτυχία των επιχειρηματιών του Λαγανά είναι πως τα συγκεκριμένα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αφορούν όχι σε πακέτα διακοπών μεγάλων τουριστικών πρακτορίων αλλά σε στοιχεία προτίμησης ταξιδιωτών που κλείνουν ιδιωτικά τις διακοπές τους….Οι οποίοι μάλιστα συγκριτικά με τους πελάτες των πρακτορείων αφήνουν και μεγαλύτερα κέρδη στις επιχειρήσεις συνολικά. Όπως μας αποκάλυψε η κα. Τετράδη δεδομένου του ότι όλο και λιγότερα τουριστικά πρακτορεία προωθούν πελάτες τους προς το νησί μας το γεγονός πως ο Λαγανάς παρέμεινε ψηλά δείχνει πως κατάφεραν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προσελκύσουν τον ιδιώτη και να καλύψουν το κενό αυτό!

Και το Τσιλιβί στις κορυφαίες προτιμήσεις!
Πέραν του Λαγανά ένας μόνον ακόμα προορισμός εντός Ζακύνθου φιλοξενείται στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των επισκεπτών μας κι αυτό είναι το Τσιλιβί στην 9η θέση των Βρετανικών προτιμήσεων. Πρόκειται για την πρώτη φορά εντός 2019 που το Τσιλιβί μπαίνει στις εκλεκτές περιοχές και βάσει πληρότητας που είδαν τα καταλύματα της περιοχής τον Αύγουστο που μας πέρασε αλλά και της γενικότερα αυξημένης κίνησης κατά το μήνα αυτό περιμένουμε το επόμενο Στατιστικό Δελτίο του Sete να εξακολουθήσει να δείχνει το Τσιλιβί στην πρώτη δεκάδα.Τελευταία άρθρα