Φωτοστιγμές από το 4o Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ιονίων Νήσων

Παρουσία των εκπροσώπων των αρχών και με τον ουρανό πάνω απ’ το Δημοτικό Στάδιο της Ζακύνθου να φωτίζεται από βεγγαλικά, έπεσε το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου, η αυλαία του 4ου Ιόνιου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ομάδων Υποδομής των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλονιάς/Ιθάκης, Κερκύρας, Πρέβεζας/Λευκάδας και Ζακύνθου.
Τον τίτλο κατέκτησε η ομάδα της ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης, που επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1, της ΕΠΣ Κερκύρας (κανονικός αγώνας 0-0).
Στο μικρό τελικό η ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας συνέτριψε 8-0 την αντίστοιχη της Ζακύνθου και κατέκτησε την τρίτη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες του τουρνουά τόσο στην ημιτελική φάση όσο και στην τελική, κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι (πλην της συντριπτικής νίκης της Πρέβεζας/Λευκάδας επί της Ζακύνθου με 8-0), αφού στην κανονική τους διάρκεια οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)
Η ομάδα της ΕΠΣ Κέρκυρας απέκλεισε στα πέναλτι με σκορ 4-3 την αντίστοιχη της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας (κανονικός αγώνας 1-1), ενώ την ίδια ημέρα στον άλλο ημιτελικό η ομάδα της ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης απέκλεισε την αντίστοιχη της Ζακύνθου επικρατώντας 4-2 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 0-0).

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ)
Η ομάδα της ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης κατέκτησε το 4ο Ιόνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου. Ο τελικός της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ενώ λίγο νωρίτερα έγινε και ο μικρός τελικός. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή της ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης που επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1, της ΕΠΣ Κερκύρας (κανονικός αγώνας 0-0), έχοντας ως κορυφαίο τον τερματοφύλακα Άγγελο Γασπαρή. Ο νεαρός γκολκίπερ πραγματοποίησε τρεις αποκρούσεις και δικαίως αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας και MVP του τουρνουά. Στο μικρό τελικό η ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας συνέτριψε 8-0 την αντίστοιχη της Ζακύνθου και κατέκτησε την τρίτη θέση.
Τους αγώνες διαιτήτευσαν από την τοπική Ενωση οι: Kωστάκης, Πλέσσας, Καλύβας, Τρομπούκης, Ψάρρης, Καμπιώτης.
Η διοργάνωση των αγώνων του 4ου Ιονίου Τουρνουά Ποδοσφαίρου που πλέον καθιερώθηκε ως θεσμός, έγινε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ζακύνθου.