Συνελήφθη 53χρονος για κλοπή στην Κέρκυρα

Συνελήφθη χθες Παρασκευή (30-08-2019) το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 53χρονος ημεδαπός για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς, ο οποίος λίγη ώρα πριν, επιβιβάζοντας στο όχημά του ηλικιωμένο ημεδαπό, του αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό πόσο το (1.000) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο όχημα του 53χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του, καθώς και πορτοφόλια και τσαντάκια που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (3.560) ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο διευκόλυνσης της δράσης του, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.


Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους να είναι επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να τους διευκολύνουν.

Στην κάθε περίπτωση, να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας σε βάρος σας.Τελευταία άρθρα