Οι ορκωμοσίες των δημοτικών αρχών των νησιών του Ιονίου

Οι τελετές ορκωμοσίας των δημάρχων Αργοστολίου, Λευκάδας και Κεντρικής Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Και οι τρεις στη σύντομη ομιλία τους, μετά την τελετή αναφέρθηκαν στις προτεραιότητές τους και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσουν τους δήμους τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο Αργοστόλι
Τελέστηκε την Κυριακή, η ορκωμοσία του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, του δημοτικού συμβουλίου, των προέδρων και των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων. Στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος. Ο κ. Μιχαλάτος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας με κάθε παράταξη, αλλά και με όλες τις τοπικές αρχές για το όφελος των κατοίκων της Κεφαλονιάς και του Αργοστολίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του inkefalonia.gr, χαιρετισμό απεύθυναν και οι επικεφαλείς των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, με τον Γιάννη Κουρούκλη (Λαϊκή Συσπείρωση), Αλέξανδρο Παντελειό (Κεφαλονιά Νησί για όλους), Μάκη Φόρτε (Για την επόμενη Μέρα) και τον απερχόμενο δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση (Ισχυρή Κεφαλονιά) να ανεβαίνουν κατά σειρά στο βήμα. Ακολούθως, υπέγραψαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αργοστολίου, καθώς και όλα τα μέλη των τοπικών συμβουλίων από όλες τις περιοχές του νέου Δήμου Αργοστολίου.
Το θέατρο «Κέφαλος» γέμισε ασφυκτικά από τον κόσμο που ήθελε να συγχαρεί τον νέο Δήμαρχο Αργοστολίου.

Στη Λευκάδα
Και στη Λευκάδα, τελέστηκε την Κυριακή η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Ο νέος δήμαρχος, Μπάμπης Καλός στην ομιλία του απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης και ενότητας. Ο κ. Κάλος είπε: «Δεσμεύομαι να δώσω το παράδειγμα για μια συμμετοχική διοίκηση. Κάποιες αποφάσεις μας μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις, όμως είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα όποια συμφέροντα για το καλό του τόπου μας. Με τη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στο Δήμο, των φορέων, των σωματείων αλλά και όλων των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα ζωντανό οργανισμό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Έναν Δήμο που η πόρτα του θα είναι ανοιχτή για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εκεί που θα ακούγονται όλα τα κακώς κείμενα και θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι ιδέες και οι προτάσεις. Προτεραιότητες σε αυτό το νέο ξεκίνημα θα είναι: η άμεση αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, η βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο πολιτισμός, η καθημερινότητα και τέλος, τα αναπτυξιακά έργα».

Στην Κέρκυρα
Στον κήπο του Λαού (Ανάκτορα) το απόγευμα της Κυριακής έγινε η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας corfupress.gr, η κα Υδραίου αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να χαρακτηρίσει τη θητεία της το σύνολο των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων που ισχυροποιούν τον δήμαρχο και την πλειοψηφία, αλλά θα εμμείνει στη συνεννόηση και τη συνεργασία με όλους, εφόσον αυτή είναι η εντολή του εκλογικού σώματος. Επανέλαβε τις θέσεις της για την ανασυγκρότηση τόσο της υπηρεσίας καθαριότητας, όσο και του γενικού μοντέλου της αποκομιδής και της διαχείρισης των σκουπιδιών, την ίδρυση φορέα τουρισμού και τη συνεργασία ανάμεσα στις παρατάξεις και ανάμεσα στους τρεις δήμους του νησιού. Υπογράμμισε ότι η Κέρκυρα θα αλλάξει όψη, στηλιτεύοντας την κατάσταση με τα απορρίμματα αλλά και τα προβλήματα υποδομών. Στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, ο οποίος όρκισε την πλειονότητα των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων (οι επικεφαλής παρατάξεων Γιάννης Μπορμπότης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και Λευτέρης Μαρκάτης της «Εκκίνησης» αλλά και μερίδα συμβούλων, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο υπό τη Μ. Υδραίου).

Φωτογραφίες: inkefalonia.gr, lefkadapress.gr, kerkyrasimera.gr