45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» | Σάββατο 31/8 στην πλατεία Σολωμού

Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμη μας… ‘
’…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…’’

Ναζίμ Χικμέτ)

ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Αυτό είναι το σύνθημα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που ξεκινά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα. Με μεράκι και ενθουσιασμό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προετοιμάζουν την επιτυχία του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που θα κάνει στάση και φέτος στο νησί μας, το Σάββατο 31 Αυγούστου στην πλατεία Σολωμού! Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Τζαβάρας, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και μέλος της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Μέσα από όλη τη δραστηριότητα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ επιδιώκουμε να συνεχιστεί η συζήτηση που ξεκίνησε μέσα από τις πολλαπλές εκλογικές μάχες, να φτάσει πιο πλατιά το μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ.
Καλούμε τους νέους και τις νέες, το λαό του νησιού μας να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μας! Να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν, να εμπνευστούν, να πάρουν δύναμη για τους αγώνες που έχουμε από την επόμενη μέρα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, που μετά την κυβερνητική εναλλαγή συνεχίζει με αμείωτη ένταση ενάντια στο δικαίωμα μας στη ζωή, στη δουλειά, στη μόρφωση με σύγχρονους όρους!
Μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μπορούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας, να ανοίξουμε το δρόμο της πραγματικής ανατροπής, για την κοινωνία που στο επίκεντρο της θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, για τον σοσιαλισμό!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα Ελληνικού παραδοσιακού χορού «Ο σύρτης».
Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρέχτ από τον Κώστα Καποδίστρια και την Όλγα Παρασκευοπούλου.
Κεντρική Ομιλία από τον Δημήτρη Τζαβάρα, γραμματέα της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας και μέλος της γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Συναυλία με λαϊκά τραγούδια από τους μουσικούς Ηλία Αθανασούλια και Γιώργο Αποστόλου
Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν:
Παιδότοπος
Σκάκι με τον σκακιστικό σύλλογο
Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής διεθνούς
Έκθεση με θέμα: “Όχι σε όλα τα ναρκωτικά”.Τελευταία άρθρα