Χρόνια πολλά! Βγήκε ο Άγιος | Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της μετακομιδής του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη σηκώνεται το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου από τη Λάρνακα όπου φυλάσσεται και μεταφέρεται μπροστά από την Αγία Τράπεζα. Εκεί θα παραμείνει μέχρι τις 7 μ.μ., όπου θα γίνει η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στο Ναό.

Το καμπαναριό σημαίνει χαρμόσυνα και σκάνε τα «μάσκουλα».

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός «ΙΟΝΙΑΝ» θα μεταδώσει ζωντανά σε απευθείας σύνδεση με την εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Διονύσιου τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα μεταδοθεί ζωντανά η επίσημη κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό και αμέσως μετά η Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό. Στη συνέχεια, θα μεταδοθεί ο Μέγας Εσπερινός.
Την κυριώνυμο ημέρα, το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 8 το πρωί θα μεταδοθεί ζωντανά η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία (με τη συμμετοχή τετράφωνης χορωδίας) και στις 8 απόγευμα της ίδιας μέρας, η επιστροφή της λιτανείας του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στον Ιερό Ναό και τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό.
O τηλεοπτικός σταθμός Ionian, θα προσφέρει στον Ελληνισμό της διασποράς, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους απανταχού Επτανήσιους και κυρίως Ζακυνθινούς, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτές τις εικόνες κατάνυξης. Και φέτος η μετάδοση θα γίνει και διαδικτυακά μέσω του καναλιού του ΙΟΝΙΑΝ στο youtube: ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL και μέσω της σελίδας του ΙΟΝΙΑΝ στο Facebook: Ionian Channel, αλλά μέσω WEB TV: www.ioniantv.gr.Τελευταία άρθρα