Καθορίζονται προτεραιότητες | Επαφές Δ. Ακτύπη με αρχές, φορείς και συλλόγους

pis

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης έχει επαφές με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες ανά τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, συναντήθηκε με τον νέο Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη και όπως ήταν αναμενόμενο στο επίκεντρο της συζήτησής τους είχε βρεθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την τοπική κοινωνία. Ο κ. Ακτύπης δήλωσε στην «Ημέρα» ότι αυτές τις μέρες θα ακολουθήσει ένα ακόμα ραντεβού με τον κ. Αρετάκη για να συζητήσουν και πάλι για τα προβλήματα του νησιού, τις επόμενες κινήσεις τους και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, προκειμένου μέσα από τη στενή τους συνεργασία να υλοποιηθούν άμεσα τα σχέδιά τους για μία σειρά από φλέγοντα θέματα.
Χθες ο κ. Ακτύπης συνέχισε τις επαφές του με ανθρώπους του πολιτισμού. Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα του δόθηκε η ευκαιρία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρευρέθηκε στα χωριά και την πόλη να συλλέξει πληροφορίες για τους συλλόγους και τα σωματεία του νησιού, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το πρωί της Πέμπτης συναντήθηκε με τον μαέστρο της Ορχήστρας Νέων «Κ. Μεϊντάνης & Θ. Καραμπιπέρης», Κώστα Μεϊντάνη, με τον οποίο συζήτησαν για το έργο του συλλόγου και για μία σειρά αιτημάτων που έχει προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διδάσκονται μουσική τα παιδιά και οι ενήλικες. Ο Βουλευτής, ο οποίος παρακολούθησε τη μουσική βραδιά που διοργάνωσε η Ορχήστρα με τον μεγάλο ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα στο Υπαίθριο, δήλωσε μαγεμένος από το έργο του συλλόγου!
Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊντάνης, του μετέφερε ότι ο σύλλογος έχει ανάγκη τη στήριξη των τοπικών αρχών, καθώς η λειτουργία του βασίζεται στις συνδρομές των μελών του και με αυτές καλύπτονται όλα τα λειτουργικά του έξοδα (ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, γραφική ύλη). Αυτό που ζητά κυρίως ο σύλλογος – όπως και η πλειοψηφία των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μας – είναι να βρεθεί ένα κτήριο για τη φιλοξενία του, προκειμένου να μην επιβαρύνεται οικονομικά από το ενοίκιο. Επίσης, ο μαέστρος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα που «τρέχουν» από το Υπουργείο Πολιτισμού, μήπως καταφέρουν και εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.Τελευταία άρθρα