ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ | Σκουπίδια παντού και ογκώδη έξω από σχολεία!

Ενώ άλλες τουριστικές περιοχές έχουν λύσει προ πολλού το θέμα των σκουπιδιών, η Ζάκυνθος «ταλανίζεται» και η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Τα ογκώδη έφτασαν ακόμη και έξω από τα σχολεία με την εικόνα στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο να είναι χαρακτηριστική, αφού εκεί βρίσκονται πεταμένες πολυθρόνες, στρώματα και κλαδιά. Επίσης έξω από τον παιδικό σταθμό στο Κρυονέρι μπορεί να συναντήσει κανείς ξύλα και κλειδιά που είναι επικίνδυνα και για τους περαστικούς.

Οι τραγικές αυτές εικόνες όμως στο Κρυονέρι είναι επαναλαμβανόμενες… Και κοντά στο παλιό υδραγωγείο επικρατεί η ίδια ακριβώς κατάσταση. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και δεκάδες Ζακυνθινοί που επιλέγουν την περιοχή για τον περίπατό τους είναι εξοργισμένοι! Έντονα είναι τα παράπονα και από τους κολυμβητές, οι οποίοι επιλέγουν το Κρυονέρι για μια γρήγορη και δροσερή βουτιά στη θάλασσα, και δυστυχώς λόγω αυτής της κατάστασης δεν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Δύσκολη είναι όμως η κατάσταση και στις γύρω γειτονιές της πόλης από τα ογκώδη, αφού όπως λένε οι κάτοικοι, δεν ενδιαφέρεται κανείς για την αποκομιδή τους και έτσι μένουν εκεί για πολύ καιρό ίσως και για μήνες μέχρι να απομακρυνθούν. Αυτό το ζήτημα, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους κατοίκους της πόλης και τονίζουν ότι όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν και να σέβονται τους συμπολίτες τους. Όπως μας καταγγέλλουν, κάποιοι κουβαλούν τα ογκώδη από άλλες περιοχές του νησιού και τα αφήνουν σε όποια γειτονιά βρουν! Επίσης, επισημαίνουν ότι περιμένουν από τη νέα Δημοτική Αρχή να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες και να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση.

Γιάννης Ξένος

«Είναι τραγική αυτή η κατάσταση. Είναι ντροπή για το νησί μας, για τον τουρισμό και εμάς τους ίδιους που ζούμε εδώ. Δεν έχω λόγια, είναι απαράδεκτη η κατάσταση! Σε πολλά σημεία υπάρχουν σκουπίδια. Περιμένουμε σύντομα να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση».

Γεώργιος Λιβέρης

«Μένω στην οδό Χιώτη. Εκεί υπάρχει καθημερινό πρόβλημα με σκουπίδια. Υπάρχουν σακούλες με χόρτα! Έχουν ρίξει και ξύλα, τα οποία δεν περνά κανείς να τα πάρει… Τους τρεις κάδους της ανακύκλωσης τους αδειάζουν μία φορά το μήνα. Τα ογκώδη δεν τα παίρνουν. Κάνουν κακό στον τουρισμό! Πότε θα καταλάβουν την ευθύνη τους»;

Σπυρίδων Φλεμοτόμος

«Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση από αυτή τη δημοτική αρχή ή την επόμενη. Θα μας φάνε τα ποντίκια! Πρέπει να συμμαζευτούμε λίγο και εμείς. Οι πολίτες θα πρέπει να βοηθήσουν την κατάσταση και όχι να ρίχνουν μονίμως τα βάρη στους άλλους. Όμως η μεγαλύτερη ευθύνη βαρύνει τη δημοτική αρχή. Πιστεύω ότι θα γίνει μια καλή αρχή και θα διορθωθούν τα πράγματα»Τελευταία άρθρα