Επιμελητήριο | Αντίστροφη μέτρηση για την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

Σταφίδα στο επίκεντρο – Ευρεία η συμμετοχή!
Πολλές δραστηριότητες, «μεγάλες» συμμετοχές και – η δική μας πρόβλεψη – ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση στην φετινή «Έκθεση Παραδοσιακών Τοπικών Προιόντων» που διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο το Επιμελητήριο Ζακύνθου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο «Άμμου». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Επιμελητηρίου το τιμώμενο προϊόν θα είναι όντως η μαύρη σταφίδα ενώ πέραν της πληθώρας παραδοσιακών προϊόντων που θα έχουν τη χαρά τόσο Ζακυνθινοί όσο κι επισκέπτες του νησιού μας να γνωρίσουν και να γευτούν το πρόγραμμα φέτος είναι και πλήρες ξεχωριστών εκδηλώσεων για να παρακολουθήσουν!
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φ. Κόττης – μίαν ανάσα πριν την Έκθεση – πρόκειται για:
«Μια συνάντηση τοπικών προϊόντων γεύσεων, τοπικής κουζίνας, πολιτισμού.
Μια συνάντηση των ανθρώπων που δίνουν το χαρακτήρα του νησιού μας και της ιστορίας του. Επιχειρηματικότητα, πολιτισμός, αγάπη για το τόπο μας.
Φέτος τιμάμε την μαύρη σταφίδα. Δημιουργούμε δρόμους στην νοτιοδυτική Ελλάδα αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, την ιστορία μας και την αγάπη μας για το νησί μας και των προϊόντων της ελληνικής γης.
Σας περιμένουμε όλους».

Πλήρες το πρόγραμμα των εγκαινίων!
Οι παρευρισκόμενοι την Παρασκευή 23 Αυγούστου στα εγκαίνια της Έκθεσης πέραν των φιλεμάτων παραδοσιακών μεζέδων και γλυκισμάτων της Ζακύνθου που θα γευτούν αλλά και των εξαιρετικών Ζακυνθινών τραγουδιών και χορών που θα απολαύσουν θα έχουν την τύχη να είναι από τους πρώτους που θα ενημερωθούν αναλυτικώς για το εξαίσιας σημασίας και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντος για την σταφίδα καινοτόμο σχέδιο «Πριμαρόλια – Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας» του προγράμματος LEADER/CLLD στο οποίο συμμετέχουν 5 αναπτυξιακές εταιρείες από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από την Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Κορινθία και 2 από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά!
Διαγωνισμός μαγειρικής κι όχι μόνον!
Από την τριήμερη αυτή εκτενή κι απολαυστική παρουσίαση των τοπικών προϊόντων του τόπου μας δε θα μπορούσαν να λείψουν και μεγάλοι chefs του νησιού μας οι οποίοι μάλιστα τη Κυριακή θα διαγωνιστούν με μούσα τους τη σταφίδα για το γευστικότερο και πιο ενδιαφέρον πιάτο! Ενώ τη Δευτέρα η Farmers Market Zante – η λαϊκή μας αγορά – θα είναι εκεί με τους chefs της στηρίζοντας την Έκθεση του Επιμελητηρίου και την προσπάθεια που γίνεται εξωστρέφειας κι ανάδειξης των προϊόντων μας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Έκθεσης
Tο Επιμελητήριο Ζακύνθου σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την « Έκθεση Παραδοσιακών τοπικών προϊόντων» που διοργανώνει κάθε χρόνο στο προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου «ΑΜΜΟΥ» κατά τις εορταστικές ημέρες του Πολιούχου Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου 23 έως 26 Αυγούστου.
Στην έκθεση θα λάβουν μέρος δραστήριοι παραγωγοί τοπικών προϊόντων και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις γαστρονομικού και πολιτιστικού περιεχόμενου.

Παρασκευή 23/8
– 20:00 Εγκαίνια Έκθεσης
– 20:30 Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος
– 20:45 Χορευτικό από το «Φιόρο του Λεβάντε»
– 21:15 Χορευτικό από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακηνάδου»
– Αφιέρωμα μαύρη σταφίδα/Διατοπικό Project ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ
– Φιλέματα παραδοσιακών μεζέδων και γλυκισμάτων της Ζακύνθου

Σάββατο 24/8
– Έκθεση

Κυριακή 25/8
– 20:00 Διαγωνισμός μαγειρικής από σεφ του νησιού με Τιμώμενο προϊόν της Ζακυνθινής γης τη μαύρη σταφίδα
– Φιλέματα παραδοσιακών μεζέδων και γλυκισμάτων της Ζακύνθου

Δευτέρα 26/8
– «Λαϊκή Αγορά» Προϊόντα και γεύσεις της Ζακύνθου από τους σεφ της Farmers Market Zante