Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος «Ζάκυνθος» της Δ. Πόθου – Αλεξιάδη

Η Διονυσία Πόθου – Αλεξιάδη μας ξεναγεί με το φωτογραφικό φακό της στην αρχόντισσα του Ιουνίου, τη Ζάκυνθο. Ένα βιβλίο Λεύκωμα, ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, μέσα από την ματιά της συγγραφέως και φωτογράφου, που σκοπό έχει να αναδείξει τις μαγικές άλλα και κάποιες άγνωστες πτυχές του νησιού και να τις συστήσει στους αναγνώστες του βιβλίου.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Λέσχη ο Ζάκυνθος, στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συνετός και θα χαιρετίσει η νέα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.
Για την έκδοση θα μιλήσουν: Τίτος Ι. Αθανασιάδης, δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας, ο Διονύσης Ν. Μουσμούτης συγγραφέας, εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Ιστορία Εικονογραφημένη», Αλέξης Ι. Ζαούσης πρώην εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» και ο Νίκος Βατόπουλος δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Η Διονυσία Πόθου – Αλεξιάδη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται σε αυτό, είναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης «συναισθηματικής» φωτογράφησης για την πατρίδα μου. Μιας επίπονης περιπέτειας μου στις παραλίες, τα λιβάδια, τα ορεινά και πεδινά μέρη, τα χωριά και την πρωτεύουσα της. Μαζί με τη φύση φωτογράφισα και μνημεία της ιστορίας της πατρίδος μου, όσα έτυχαν στο μαραθώνιο οδοιπορικό μου στο νησί. Απομεινάρια του αρχαίου ένδοξου παρελθόντος της, αρχαιοελληνικές κολώνες και εκκλησίες με σπάνιας ομορφιάς καμπαναριά που σώζονται μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953».Τελευταία άρθρα