Διάπλους Αγ. Σώστη – Μαραθονησίου – 18 αθλητές ξεπέρασαν τα όρια τους

Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός από τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε και φέτος, με συνδιοργάνωση από την Ζακυνθινή Ένωση Υγρού Στίβου. Ο Κολυμβητικός Διάπλους Άγιου Σώστη – Μαραθονησίου διεξήχθη με επιτυχία την περασμένη Κυριακή, μετά την αναβολή τον Δεκαπενταύγουστο. 18 αθλητές κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών, ενώ να σημειώσουμε ότι έλαβαν μέρος και ερασιτέχνες κολυμβητές που δεν είχαν σχέση με τους δυο συλλόγους. Αυτό που θέλησαν να περάσουν ήταν η αγάπη τους για την κολύμβηση και τα κατάφεραν περίφημα.
Ο πρόεδρος του ΑΝΟΖ Γιάννης Κούτσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον φετινό διάπλου.
«Είναι η πρώτη φορά που συνδιοργανώνεται ο διάπλους. Μέχρι τώρα ήταν πάντα δράση του ΑΝΟΖ, αλλά φέτος τον συνδιοργανώσαμε με την ΖΕΥΣ. Ο διάπλους ματαιώθηκε στις 15 Αυγούστου λόγω των καιρικών συνθηκών και έγινε την περασμένη Κυριακή παρόλο που πάλι οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Δώσαμε μεγάλη βάση στην ασφάλεια των κολυμβητών και τα σκάφη που ακολουθούσαν έκαναν καλά τη δουλειά τους για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Η κολύμβηση είναι μια δράση που είναι για τον καθένα. Πρέπει να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε».Να πούμε ότι δόθηκαν μετάλλια σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 13-15 ετών αγόρια- κορίτσια, 16-30 ετών αγόρια-κορίτσια και +30 ετών ανδρών- γυναικών.

Η ΖΕΥΣ σε ανακοίνωση της αναφέρθηκε στον διάπλου που στέφθηκε με επιτυχία
«Σε συνεργασία με τον ΑΝΟΖ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ο διάπλους Μαραθονησίου όπου συμμετείχαν αθλητές όλων των ηλικιών, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους φίλους κολύμβησης που παρόλο το δυνατό άνεμο κατάφεραν με θάρρος και επιμονή να διασχίσουν κολυμπώντας τη απόσταση Αγίου Σωστή – Μαραθονησίου».Τελευταία άρθρα