Κάδους απορριμμάτων ζωγραφίζει η εθελοντική ομάδα

Σε μια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας προχώρησε η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου, η οποία ξεκίνησε να ζωγραφίζει κάδους απορριμμάτων. Τα μέλη της είχαν δει κάτι παρόμοιο να γίνεται και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας και αποφάσισαν να το πράξουν και στο νησί μας.
Για να προχωρήσει σε αυτή τη πρωτοβουλία η Εθελοντική Ομάδα ζήτησε και πήρε έγγραφη άδεια από τον ΦΟΔΣΑ και ζήτησε να ζωγραφίσει καινούργιους κάδους. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Φορέα Διαχείρισης και ήδη να σημειώσουμε ότι είναι έτοιμοι προς παράδοση οι πρώτοι πέντε κάδοι απορριμμάτων, ενώ όσο περισσότερος κόσμος συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή, τόσοι περισσότεροι θα είναι οι ζωγραφισμένοι κάδοι που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο νησί μας.

Ο Διονύσης Νικολόπουλος που είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας μίλησε για τον σκοπό αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά και για τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορούν από μόνοι τους να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια. «Είναι μια προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας για να κρατήσουμε τη Ζάκυνθο καθαρή. Προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα για την καθαριότητα στο νησί μας. Θέλουμε ο κόσμος να βάζει μέσα στους κάδους τα σκουπίδια και όχι έξω. Κάνουμε και μια έκκληση. Όσοι ξέρουν να ζωγραφίζουν, να απευθυνθούν στην Εθελοντική Ομάδα και να έρθουν με ένα πινέλο και να έρθουν να μας βοηθήσουν», δηλώνει στην «Ημέρα» ο κ. Νικολόπουλος.
Η Εθελοντική Ομάδα έχει μάλιστα διαθέσει συγκεκριμένο οικόπεδο που ζωγραφίζει τους κάδους και περιμένει μικρούς και μεγάλους να την στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης, για να τα καταφέρει προχώρησε και σε συγκεκριμένη χορηγία από επιχείρηση, η οποία προσφέρει δωρεάν χρώματα για να στηρίξει το έργο των εθελοντών.