«Πυρετός» προετοιμασιών για τον Άγιο | Έτοιμες οι εγκαταστάσεις της εμποροπανήγυρης

Οι εορτασμοί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και τεράστια προσέλευση σε όλους τους Ιερούς Ναούς του νησιού μας και τώρα Ζακυνθινοί αλλά και πιστοί από όλη την Ελλάδα περιμένουν τους λαμπρούς εορτασμούς του Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου. Στα πλαίσια των εορτασμών, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα στηθεί η μεγάλη εμποροπανήγυρη στο χώρο του λιμανιού έναντι του Αγίου. Ένας χώρος συνάντησης μικρών και μεγάλων πλήρης Ζακυνθινών γεύσεων, μουσικής – μία όμορφη γραφική και τεράστια σε μέγεθος ανοιχτή αγορά την οποία απολαμβάνουν ιδιαιτέρως και οι επισκέπτες του νησιού μας.
Όπως κάθε εκδήλωση τέτοιου μεγέθους, το «στήσιμο» του πανηγυριού απαιτεί μεγάλη και προσεγμένη προετοιμασία. Όπως δήλωσε στην «Ημέρα», ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Άκης Ζήβας από την πλευρά τους «Ό,τι κάνουμε κάθε χρόνο κάνουμε και φέτος! Το παζάρι έχει στηθεί ήδη – το Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του όσον αφορά στις εκδηλώσεις του Αγίου – και θα λειτουργήσει από τις 22 Αυγούστου τα μεσάνυχτα ως και τις 26 Αυγούστου τα μεσάνυχτα!». Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη δηλώνοντας πως αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι τα έργα που έγιναν σε αυτή, έχουν βοηθήσει ιδιαιτέρως και αναμένεται να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τις ημέρες αυξημένης κίνησης λόγω των εορτασμών του Αγίου!
Το Λιμενικό Ταμείο έχει παραχωρήσει το χώρο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των Μικροπωλητών, η οποία αναλαμβάνει την ασφάλεια, την καθαριότητα, το ρεύμα, το νερό και στο σημείο θα παραμείνει βέβαια για να επιβλέπει και να συνδράμει το Λιμενικό Ταμείο, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Το Λιμενικό Ταμείο θα εισπράξει 42.000 ευρώ για την παραχώρηση του χώρου αυτού – έσοδα απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του.