Συνεχίζεται η ενημέρωση της νέας Περιφερειακής Αρχής λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία

Μία εβδομάδα πριν την ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής και η ενημέρωση τόσο της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, όσο και των νεοεκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, αλλά και από υπηρεσίες συνεχίζεται εντατικά, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και από την 1η Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει αμέσως ο σωστός συντονισμός και η υλοποίηση του σχεδιασμού τους.

Η κα Κράτσα την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Κεφαλονιά, όπου και συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του νησιού, Άγιο Γεράσιμο. Μάλιστα, σε δηλώσεις της στο ΙΟΝΙΑΝ σχετικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των μελών της παράταξής της, τόνισε ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση μία διαδικασία ενημέρωσης των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Πιο αναλυτικά, είπε: «Η ενημέρωσή μας ξεκίνησε από τον προεκλογικό αγώνα και συνεχίζεται πιο εντατικά τώρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μία θεσμοθετημένη διαδικασία ενημέρωσης. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες ενημέρωσης των νέων εκλεγμένων από την Περιφερειακή Αρχή, τους Αντιπεριφερειάρχες (Θεματικούς ή Χωρικούς), το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή. Δεν είμαστε καν στον πίνακα αποδεκτών στις προσκλήσεις που αποστέλλονται για τις συνεδριάσεις των περιφερειακών συμβουλίων ή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή. Πρέπει μόνοι μας να αναζητούμε και να ανακαλύπτουμε τους τρόπους ενημέρωσής μας. Η ανταπόκριση είναι θετική από όπου και αν ζητάμε ενημέρωση, αλλά το θέμα είναι ότι αναζητούμε μόνοι το δρόμο μας. Αυτό είναι ένα κενό που έχω καταγράψει στη διαδικασία. Για να είναι πιο αποτελεσματική, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί στο πλαίσιο του νέου νόμου που φέρει η κυβέρνηση για τη διακυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτοί οι δυόμιση μήνες που μεσολαβούν, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι για ενημέρωση και όχι για διακοπές».

«Θα βρούμε κοινούς στόχους»!
Η κα Κράτσα δήλωσε επίσης ότι υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία τόσο μέσα στην παράταξή της όσο και με την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή και τόνισε ότι θα βρεθούν κοινοί στόχοι και πεδία συνεργασίας, τουλάχιστον για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της Περιφέρειας. «Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και στη δική μας ομάδα και με την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή και πιστεύω ότι θα βρούμε πολλούς κοινούς στόχους και πεδία συνεργασίας, διότι ανακαλύπτουμε ότι οι μεγάλες προκλήσεις είναι πιεστικές, κρίσιμες και ξεπερνούν όχι μόνο τα όρια των παρατάξεών μας, αλλά και τα όρια της Περιφέρειάς μας και της χώρας μας. Τέτοιες προκλήσεις είναι για παράδειγμα η διαχείριση των απορριμμάτων, η κλιματική αλλαγή, οι καθαρές θάλασσες, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι ποιοτικές θέσεις απασχόλησης, η τουριστική ανάπτυξη. Από την αρχή της διακυβέρνησής μας θα προσπαθήσουμε όλους αυτούς τους άξονες να τους θέσουμε επί τάπητος και να μπορέσουμε παράλληλα, μέσα από το διάλογο με τους συμπολίτες μας, να σχεδιάσουμε και να βρούμε λύσεις».

«Λίφτινγκ» στα κτήρια της Περιφέρειας
Αναφορικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κα Κράτσα είπε ότι θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης των κτηρίων που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι αυτό παράλληλα αποτελεί και ένα πρώτο μήνυμα προς τους πολίτες που δείχνει εμπιστοσύνη, κύρος προς το θεσμό και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας, αλλά και τους εργαζομένους οι οποίοι θα μπορούν να δουλεύουν σε χώρους καθαρούς και ευπρεπείς.

Στη Ζάκυνθο για τον εορτασμό του Πολιούχου
Η κα Κράτσα θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο για να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο μας, Άγιο Διονύσιο. Μάλιστα, στις 11 Αυγούστου βρέθηκε στην Κέρκυρα για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα, αλλά και στην Κεφαλονιά στις 16 Αυγούστου για την εορτασμό του Πολιούχου του νησιού Αγίου Γερασίμου. Όπως είπε η Περιφερειάρχης, «είναι μέρος των παραδόσεών μας, του πολιτισμικού μας πλούτου και είναι σημαντικό αρχές, πολίτες και κυβέρνηση να τιμάμε αυτή την παράδοση, να την ενισχύουμε και να την στηρίζουμε».