Έχασε μία έδρα η Ρ. Κράτσα στη Ζάκυνθο και την κέρδισε η Χρυσή Αυγή! Εκτός Π.Σ. ο Δ. Πλέσσας

Δεκτή έκανε το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων με την υπ’ αρίθμ. (200/2019) απόφασή του, την ένσταση που είχε υποβάλει ο Ευστάθιος – Σωτήρης Κουρή, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας με το συνδυασμό «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών.

Βάσει αυτής της απόφασης, ο συνδυασμός της Ρ. Κράτσα χάνει μία έδρα στο νησί της Ζακύνθου και κερδίζει μία στο νησί της Κεφαλονιάς, ανακηρύσσοντας Περιφερειακό Σύμβουλο τον Σωτήρη Κουρή, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει: «Μεγάλο το βάρος της ευθύνης! Σήμερα μετά την θετική απόφαση (200/2019) του Διοικητική Εφετείου Ιωαννίνων που δικαιώνει την ένσταση μου και με ανακηρύσσει ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ του συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΨΗΛΑ, η ευθύνη είναι μεγάλη. Δικαιώνεται η προσπάθεια μου και μεγαλώνει η ευθύνη για την υλοποίηση των στόχων και δεσμεύσεων μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριζαν σε αυτή την δύσκολη μεταβατική περίοδο, τους αγαπητούς μου συνυποψήφιους του συνδυασμού μου σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας και την Περιφερειάρχη μας κ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ για την υπομονή και συμπαράσταση της! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για την συμπαράσταση τους και να τους πω ότι ο αγώνας ξεκινάει, ψηλά το κεφάλι, μας περιμένει πολύ δουλειά από δω και πέρα γιατί πρέπει να αποδώσουμε έργο στους πολίτες μας ! Οι δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες είναι νωπές και πρέπει να τις υλοποιήσουμε αποτελεσματικά και ουσιαστικά».


Η έδρα της Ζακύνθου από τον Δ. Πλέσσα περνά στην Χρυσή Αυγή και τον Χαράλαμπο Βυθούλκα

Στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας εσφαλμένα υπολογίστηκαν στην εκλογική δύναμη του συνδυασμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ» ως έγκυρα 22 ψηφοδέλτια, ενώ τελικώς στη Ζάκυνθο προσμετρήθηκαν 7 ψηφοδέλτια ως έγκυρα στον ίδιο συνδυασμό.

Έτσι η Χρυσή Αυγή είχε περισσότερα ψηφοδέλτια στη Ζάκυνθο και κέρδισε την έδρα, αφαιρώντας την από την Κεφαλλονιά και από τον πρώτο συνδυασμό (της Ρ. Κράτσα).

Η κατανομή των 12 εδρών του συνδυασμού της Ρ. Κράτσα γίνεται ως εξής: 1 έδρα στην εκλογική περιφέρεια Ιθάκης, 1 έδρα στην εκλογική περιφέρεια Λευκάδας, 2 έδρες στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας (προστίθεται 1 έδρα), 3 έδρες στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου (αφαιρείται 1 έδρα) και 5 έδρες στην εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας. Επομένως, ο ενιστάμενος θα ανακηρυχθεί δεύτερος τακτικός περιφερειακός σύμβουλος του επίδικου συνδυασμού ΣΤ’ στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας, όπως αιτείται. Εξάλλου, για το συνδυασμό Δ’ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ» η κατανομή των 2 εδρών του πρέπει να γίνει ως εξής: 1 έδρα στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου και 1 έδρα στην εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας (αφαιρείται η 1 έδρα της εκλογικής περιφέρειας Κεφαλληνίας).

Ο Διονύσης Πλέσσας δήλωσε στην «Ημέρα»

«Η απόφαση του Eφετείου Ιωαννίνων αμφισβητεί την εντολή των πολιτών της Ζακύνθου, οι οποίοι με την ψήφο τους έδωσαν την δυνατότητα στον συνδυασμό «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ» να εκλέξει τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους. Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ τους Ζακυνθινούς πολίτες για την στήριξη τους στο πρόσωπο μου. Τους δίνω τον λόγο μου ότι θα είμαι παρών και δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι πάντα για το καλό του τόπου».

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων καταλήγει ως εξής:

Τροποποιεί την προσβαλλόμενη 739/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας, κατά το μέρος της που προέβη στην κατανομή ανά εκλογική περιφέρεια των 12 εδρών που έλαβε ο επιτυχών συνδυασμός ΣΤ’ «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» και των 2 εδρών που έλαβε ο επιλαχών συνδυασμός Δ’ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ», κατά τις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου 2019 για την ανάδειξη των αρχών της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στην ανακήρυξη των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων των παραπάνω συνδυασμών στις παρακάτω εκλογικές περιφέρειες.
Αναγνωρίζει ότι ο επιτυχών συνδυασμός ΣΤ’ έλαβε δύο έδρες (αντί μιας) στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας και τρείς έδρες (αντί τεσσάρων) στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου, κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.
Ανακηρύσσει για τον παραπάνω συνδυασμό:
Α. Στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας τακτικούς περιφερειακούς συμβούλους τους: 1. ΤΡΑΥΛΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ (με 1.660 σταυρούς) και 2. ΚΟΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ – ΣΩΤΗΡΙΟ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (με 1.540 σταυρούς) και αναπληρωματικούς τους λοιπούς, όπως αναφέρονται στην προσβαλλόμενη απόφαση και
Β. Στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου τακτικούς περιφερειακούς συμβούλους τους: 1. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΙΩΑΝΝΗ (με 2.011 σταυρούς), 2. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (με 1.782 σταυρούς) και 3. ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (με 1.558 σταυρούς) και αναπληρωματικό τον ΠΛΕΣΣΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ (με 1.485 σταυρούς) και τους λοιπούς, όπως αναφέρονται στην προσβαλλόμενη απόφαση.
Αναγνωρίζει ότι ο επιλαχών συνδυασμός Δ’ έλαβε μια έδρα στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου αντί της εκλογικής περιφέρειας Κεφαλληνίας, κατά το σκεπτικό.
Ανακηρύσσει για τον παραπάνω συνδυασμό:
Α. Στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου τακτικό περιφερειακό σύμβουλο τον 1. ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ (με 302 σταυρούς) και αναπληρωματικούς τους λοιπούς, όπως αναφέρονται στην προσβαλλόμενη απόφαση και
Β. Στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας αναπληρωματικό σύμβουλο τον: 1. ΒΑΣΙΛΑΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (με 231 σταυρούς) και τους λοιπούς, όπως αναφέρονται στην προσβαλλόμενη απόφαση.
Ανακηρύσσει τους τακτικούς περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού ΣΤ’, ως εξής: 1. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (με 2.011 σταυρούς), 2. ΑΝΔΡΙΩΤΗ-ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ-ΕΛΕΝΗ (ΜΕΛΙΤΑ) του ΣΤΕΦΑΝΟΥ (με 1.789 σταυρούς), 3. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (με 1.782 σταυρούς), 4. ΤΡΑΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΗ (με 1.660 σταυρούς), 5. ΚΤΕΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (με 1.607 σταυρούς), 6. ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (με 1.558 σταυρούς), 7. ΚΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (με 1.540 σταυρούς), 8. ΖΟΡΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (με 1.490 σταυρούς), 9. ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (με 1.485 σταυρούς), 10. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (με 1.422 σταυρούς), 11. ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (με 1.326 σταυρούς) και 12. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ (με 464 σταυρούς).
Ανακηρύσσει τους τακτικούς περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού Δ’, ως εξής: 1. ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ως επικεφαλής του συνδυασμού Δ’ έλαβε όλες τις ψήφους του συνδυασμού και 2. ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ (με 302 σταυρούς), και τους τακτικούς περιφερειακούς συμβούλους των λοιπών συνδυασμών, όπως αναφέρονται στην προσβαλλόμενη απόφαση.